"Priserne på naturgas vil stige, når produktionen af den danske naturgas topper om ni år. Sådan er reglerne for markedskræfterne. Når der bliver mindre af noget, så vil prisen stige," siger Peter Hansen fra SF, der er medlem af teknik- og miljøudvalget i Egedal Kommune.
Derfor foreslår han, at lokalpolitikerne begynder at få lavet en varmeforsyningsplan for kommunen.
"Det er noget, vi skal begynde at arbejde med efter kommunalvalget. Vi skal sikre, at vores borgere har energi og varme nok til en fornuftig pris," siger Peter Hansen.
Når det er så vigtigt at gå i gang allerede nu, så er det fordi, langt den største del af borgerne i Egedal Kommune i dag er afhængige af naturgas fra Nordsøen.
"62 procent af borgerne får varme fra naturgas gennem individuelle anlæg. 12 procent får varme fra Smørum Kraftvarmeværk, der bruger naturgas til produktionen," fortæller Jan Poulsen, der er klima- og energikonsulent i Egedal Kommune.
Derfor bliver både kommunen og borgerne nødt til at tænke på, hvorfra energien skal komme i fremtiden.
"Vi skal finde ud af, hvornår det er mest hensigtsmæssigt, at Egedal Kommune begynder at trappe ned på brugen af naturgas. Derudover skal vi også se på, hvordan vi sparer på energien. På den måde kan man strække brugen af naturgas, og derfor skal vi politikere få borgerne til at bruge mindre energi," siger Peter Hansen.
En af de ting, man skal gribe fat i, er den eksisterende boligmasse i Egedal Kommune. Her skal man fra lokalpolitikernes side tilskynde folk til at isolere deres huse mere og bruge mere vedvarende energi som for eksempel solenergi og jordvarme.
"Vi kan spare meget på energiforbruget, hvis vi får borgerne, der bor i huse, der er bygget før midten af 1980'erne, til at isolere," siger formanden for teknik- og miljøudvalget Willy Eliasen fra Venstre.
"Kommunen skal vise vejen. Det gør vi ved, at vi sørger for, at alle kommunale bygninger bliver isoleret, hvilket vi er ved at gøre lige nu. Derefter synes jeg, vi skal lave en kampagne, der fortæller folk, hvordan man kan spare på energien, og hvor mange penge man kan spare. Og til sidst mener jeg også, at vi skal lave en varmeforsyningsplan for kommunen," fortæller Willy Eliasen.
Lige nu sidder Energistyrelsen og ser på hvilke energiformer, som Danmark skal satse på i fremtiden. Styrelsen vil komme med deres forslag i løbet af de kommende år, men allerede nu ved man, at regeringens målsætning er, at vedvarende energi skal dække 30 procent af landets energiforbrug i år 2020, og at landets forbrug skal reduceres med 20 procent også inden 2020.
"Det kommer til at koste penge for borgerne, når vi skal have energi på en ny måde. Hvis fjernvarmenettet skal udbygges – ja så er der en millionregning til borgerne. Det samme gælder vedvarende energi, hvilket, jeg tror, vi skal satse på," siger Peter Hansen fra SF.
"Jeg tror ikke, at der går mange år, før Smørum Kraftvarmeværk laver en aftale med Vestforbrænding, og på den måde får skiftet gassen ud," siger Willy Eliasen.