Effektiv brug af løbebånd fører til vægttab

Effektiv brug af løbebånd fører til vægttab

At jogge på et løbebånd lyder måske som den letteste sag af verden. Det forekommer harmløst og uskadeligt. Alligevel skal man passe på, fordi det stadig kan medføre skader, hvis du ikke anvender den korrekte teknik på båndet.

Når først du har lært at gøre det rigtigt, er vejen også banet for en behagelig og god måde at gå ned i vægt på.

Løbebåndet er en maskine, der bør anvendes i mindst 15 minutter, inden man f.eks. fortsætter med vægttræning og udholdenhedstræning baseret på intervaller. Hermed er det også sagt, at løbebåndet er en af de mest effektive cardio-maskiner, der findes.

Anvendt på den rigtige måde vil båndet hjælpe dig med at realisere dine målsætninger med fitness-træningen.

I denne test kan du finde de bedste løbebånd.

Det aerobe

Jogging på et løbebånd er en forbilledlig og intensiv aerob træning, fordi hjertepumpen styrkes. Dette mindsker risikoen for hjerte-kar-sygdomme.

Problemet er, at mange, der begynder på fitness, behandler løbebåndet med en udtalt mangel på respekt

Her er nogle tips til, hvordan du gør det på den rigtige måde.

Vær forberedt

Før du hopper op på løbebåndet, er det vigtigt, at du er klædt passende på. Brug en ordentlig T-shirt og shorts / track bukser. Kort sagt, gør dig klar til en svedig oplevelse. Sørg også for, at du har et anstændigt par løbesko med en god sål.

Bliv fortrolig med båndets kontrol

Her drejer det sig om båndets kontrolpanel, der benyttes til at eskalere eller reducere hastighederne og hældningerne.

Du skal desuden mestre skærmindikatorerne, der viser kalorier forbrændt, puls, hastighed, tid, hældning og nødstopknappen.

Få styr på de forudindstillede programmer

Dan dig et overblik over, hvilke forudindstillede programme, der er lagt ind i maskinen. Disse styrer f.eks. intervaltræning, styrer skrånende løb op ad bakke og andre ting. Alt sammen er det noget, der er vigtigt for træningen og for forbrændingen af kalorier.

Eksempler på programmer:

De forudindstillede programmer kan f.eks. omfatte:

Det kardiovaskulære, der er styret af et program, der ændrer hastigheden og styrer din puls.

Fedtforbrændingszonen, der er designet til at ændre hastigheden, så din puls forbliver mellem 80 og 85 % af din maksimale puls.

Det alpine, der repræsenterer en hårdere intervaltræning, fordi løb

op ad bakke konstant undergår en forøgelse og et fald. Her simuleres løb op og nedad bakke.

Tilfældig intervaltræning, hvor hældningen og hastigheden ændres på vilkårlige tidspunkter, du ikke kender.

Styret intervaltræning giver dig mulighed for at indstille joggingens hastighed. Du kan skifte til sprint med et tryk på en knap. Fremragende, hvis du vil have et program, der giver dig mulighed for hurtige skift mellem hastigheder.

Distancetræning, hvor brugeren skal færdiggøre et forindstillet antal kilometer.

Fitness test, der hjælper dig med at holde styr på dine

fitnessniveauer ved at overvåge din puls (konditallet). Altid opvarmning

En ofte forekommende fejl blandt begyndere, der bruger løbebåndet, går på, at man begynder at løbe derudaf i et halsbrækkende tempo. Her skal man selvfølgeligt i stedet gradvist begynde med en lavere hastighed, så kroppen får tid til at vænne sig bevægelsen.

At glemme opvarmningen kan i værste fald føre til voldsomme kramper i musklerne og til andre problemer. Så det er vigtigt at huske, at man altid skal starte med et langsomt, moderat tempo svarende til cirka 6 km i timen. Dette giver din krop tid til at justere og løsne op for dine muskler. Varm op i mindst 3 til 5 minutter, før du begynder at løbe hurtigere.

Opvarmning før løbetræning suppleret med strækøvelser før og efter træningen er enormt vigtigt. Spørg de ansatte i fitnesscentret om opvarmning og strækøvelser.

Tag ikke fat i barrerne på siden

Når du har vænnet dig til det løbebånd, kan du give slip.

De fleste begyndere rådes dog til i begyndelsen at tage et solidt greb i rækværkets barrer på siderne eller foran båndet. Hvis du blot slipper med det samme, risikerer du at falde. Når du imidlertid har fundet rytmen, kan du slippe, og her er det vigtigt, at du har fundet det tempo, du kan klare, for så ender det blot igen med, at du klamrer dig til barerne eller falder.

At klamre sig til barerne, mens du løber eller går er en dårlig idé. Dette antyder, at du har valgt en hastighed, du ikke kan klare. Chancerne for, at du overdriver det og har brug for at reducere hastigheden eller hældningen er stor. At Klamre sig til eller holde fast i barerne forhindrer dig i at finde din naturlige løbestilstand og holdning, og det leder til en lavere kalorieforbrænding. Se dig for

Et vigtigt aspekt ved løb generelt og selvfølgeligt også på løbebåndet er, at din fod lander korrekt.

Eksperter er enige om, at løbere skal lande på mellemste sål af fodballen man skal hverken lande på tæerne eller på hælene. Hvis du lander på tæerne, vil det lægge for meget pres på dine lægmuskler, og det kan også forårsage smerter i skinnebenet.

Landing på hælen indebærer, at du ikke mobiliserer alle muskler og led under fremdriften og ikke overanstrenger dine knæ. Det er også vigtigt at holde tæerne lige, fremfor at de peger ind- eller ud af.

Hvilket løbebånd skal jeg vælge?

Du skal bruge det helt rigtige løbebånd, hvis du ønsker realisere båndets mange fordele.

De bedste løbebånd på markedet for tiden har for det meste været under grundige tests fra eksperter, ligesom kunderne på markedet har givet deres besyv med i forbindelse med undersøgelser af kundernes tilfredshed.