Regeringen i det sydamerikanske land Ecuador har erklæret landet i undtagelsestilstand efter omfattende politiske uroligheder.
Undtagelsestilstanden baner vej for, at militæret kan sættes ind i nogle af de funktioner, som normalt varetages af de politifolk, der deltager i oprøret. Det siger sikkerhedsminister Miguel Carvajal.
Præsident Rafael Correa siger, at der er tale om et kupforsøg fra oppositionens side.
Urolighederne begyndte, da regeringssoldater tog kontrollen med hovedstaden Quitos internationale lufthavn.
Samtidig protesterer politifolk i Quitos gader, hvor betjente brænder bildæk af i protest mod, at regeringen har foreslået at reducere deres bonusser.
Landets politichef tog til stedet i et forsøg på at stoppe protesterne, men fik en fjendtlig modtagelse.
I andre dele af Quito og i Ecuadors største by, Guayaquil, er folk gået i gang med at plyndre forretninger, fortæller øjenvidner.
De siger, at ansatte mange steder bliver sendt hjem fra arbejde, og skolerne i de større byer ligeledes sender eleverne tidligt hjem.
Da Correa selv mødte frem for at forsøge at tale med en gruppe politifolk, der havde overtaget en af politiets barakker, blev han mødt med store mængder tåregas.
Hans livvagter bragte ham til et hospital nær barakkerne, hvor nogle af de demonstrerende politifolk angiveligt forsøgte at finde ham.
Ifølge landets hærchef er regeringsstyrkerne dog fortsat under regeringens kontrol.
Urolighederne har fået nabolandet Peru til at lukke sin grænse til Ecuador.
Imens overvejer præsident Correa at opløse parlamentet, bekræfter han over for flere medier.
Medlemmer af Correas eget venstreorienterede parti blokerer for de forslag, som regeringen har fremlagt om besparelser på budgettet.
Ecuador med dets 14 millioner indbyggere har en lang historie med politisk ustabilitet.
Ecuadors to år gamle forfatning giver præsidenten mulighed for at opløse parlamentet og regere ved dekret, indtil der kan afvikles nyvalg.