Dronningens kjoler har givet besøgsrekord på Frederiksborg Slot

Udstilling med dronningens kjoler er hovedårsag til stor fremgang i besøgstallet på Det Nationalhistoriske Museum. På mandag er det sidste chance for at se udstillingen

Gæsterne strømmer til Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot i Hillerød.

Slottet har i år frem til 1. august haft over 50.000 flere gæster end sidste år. I alt 130.000 gæster har i årets første syv måneder lagt vejen forbi slottet – en ny besøgsrekord og den foreløbige kulmination på en generel fremgang i besøgstallet siden 2009.

"Vi er glade for den store interesse. Det er klart, at vores særudstillinger med bl.a. Martin Bigums kunst, nordiske portrætter med bidrag fra Kina og Rusland og ikke mindst Dronningen Margrethes kjoler i anledning af hendes 75 års fødselsdag har trukket et stort publikum," siger museumsdirektør Mette Skougaard.

Museets faste udstillinger om Danmarks spændende historie har dog også godt fat i publikum, mener hun:

"Det gælder både for danskere og for de mange udenlandske gæster, der også gerne vil opleve Nordens største renæssanceslot på tæt hold".

Mandag den 31. august er sidste chance for at se de mange flotte dragter fra fester og andre mærkedage i Dronningens liv.

Til oktober åbner museet to nye særudstillinger, som de også har store forventninger til. Fredag den 9. oktober åbner udstillingen "Roald Als – Portrætter", hvor Danmarks skarpeste bladtegner viser nye sider af sit talent, der ikke kun er begrænset til de kendte og ofte barske karikaturtegninger af politikere og øvrige magthavere.

Lørdag den 17. oktober åbner udstillingen "Steve McCurry: Verdens Mennesker" med fotografier af den verdenskendte amerikanske fotograf. Steve McCurry er berømt for sit billede af afghanerpigen med de lysende øjne, men hans fantastiske fotografier er gennem mere end tre årtier blevet offentliggjort i verdens førende blade, hvor de har sat et vigtigt menneskeligt fokus på verdens politiske brændpunkter.