Dreng overlever fald fra 6. etage

Forbipasserende redder mirakuløst seksårig drengs fald fra sjette etage i Göteborg.

En seksårig dreng fra Göteborg har overlevet et fald fra sjette etage. En forbipasserende tog farten af faldet med sin krop og reddede dermed drengens liv.

– Jeg er glad for, at drengen lever og for, at jeg har gjort mit bedste. Men jeg vil aldrig glemme dette, siger den 37-årige Hossein Afshin, der brugte sin krop til at afbøde drengens fald.

Dramaet udspillede sig for øjnene af en menneskemængde på Brunnsbotorget i Göteborg fredag aften omkring kl. 18.30.

Drengen var på en eller anden måde kommet ud af vinduet og hang i armene fra vindueskarmen. Forbipasserende så, hvordan drengen kæmpede for at komme ind igen, men ikke magtede det.

En politipatrulje, der tilfældigt kom forbi, så også dramaet udspille sig, og en af betjentene løb op ad trapperne og ind i lejligheden, men da han nåede frem til vinduet, var drengen faldet ned.

Nede på gaden havde Hossein Afshin også set, hvad der var ved at ske.

– Jeg tænkte, hvad skal jeg gøre? Derefter skete alting helt automatisk. Jeg forsøgte at tale med drengen. Søde, søde. Du klarer dig. Kæmp. Du er dygtig, sagde jeg. Men drengen magtede det ikke, siger Hossein til Aftonbladet.

Hossein stillede sig op på et metaltag lige under, hvor drengen hang.

– Det gik så hurtigt. Da han faldt, forsøgte jeg at gribe ham, men han ramte mig i hovedet ved øjet. Det tog farten af faldet. Han ramte metaltaget og faldt videre ned på jorden.

Den seksårige dreng ligger nu hårdt kvæstet på hospitalet, men hans tilstand er ikke livstruende.

Politiet betragter drengens fald som en ulykke.