Drabsdømt somalier spærres inde på ubestemt tid

Manden, som sigtes for drabet på sagsbehandler Birthe Christiansen i Holstebro, er flygtet fra psykiatrisk hospital i Aalborg. Politiet betegner ham som farlig.
Manden, som sigtes for drabet på sagsbehandler Birthe Christiansen i Holstebro, er flygtet fra psykiatrisk hospital i Aalborg. Politiet betegner ham som farlig.

Den 29-årige somaliske flygtning, der er fundet skyldig i knivdrabet på den 56-årige sagsbehandler, Birthe Christiansen, skal underkastes psykiatrisk behandling på ubestemt tid.

Han skal indsættes på sikringsanstalten i Nykøbing Sjælland. Derefter skal han udvises af Danmark.

Det bestemte retten i Holstebro mandag, efter at manden allerede i sidste uge blev fundet skyldig i at have stukket sin sagsbehandler til døde med en stor kniv og 22 stik på en parkeringsplads uden for jobcentret i Holstebro.

Det skete i januar 2010, og manden er siden erklæret sindssyg.

Under sagen ville manden, der også tog flugten under sin fængsling, ikke udtale sig. Han nægter sig dog skyldig.

Men hans tidligere forklaringer og udsagn fra vidner tyder på, at han var sur over, at han var blevet fjernet fra et praktikophold i en radio/tv-forretning.

Han skulle til møde med Birthe Christiansen på jobcentret senere den dag, hun under dramatiske omstændigheder blev stukket ned.

Flere af kvindens kolleger, der vidnede i sagen, brød grædende sammen, da de skulle berette om deres oplevelser på p-pladsen ved ottetiden den pågældende morgen.

Drabsvåbnet med dna-spor fra liget blev fundet lang tid efter.

At somalieren skulle fjernes fra praktikstedet er blevet begrundet med, at han havde været voldelig over for en nabo i den ejendom, han boede i.

Dommen blev afsagt i Viborg, hvor Holstebro-retten havde lånt et tilstrækkeligt stort lokale til nævningesagen.

Både Dansk Socialrådgiverforening og HK/Kommunal kritiserer, at kommunerne ikke har gjort nok for de ansattes sikkerhed siden drabet i Holstebro.

Knap halvdelen af 3000 medlemmer i HK/Kommunal mener ikke, at kommunerne gør nok for sagsbehandlernes sikkerhed.