Drab giver livstid – offer blev jagtet rundt på p-plads

To mænd idømmes af Retten i Glostrup fængsel på livstid for skuddrab på 22-årig mand i Brøndby.

To mænds jagt på en tredje i Brøndby Strand endte fatalt for godt et år siden. Serdal Bas mistede livet, da han blev indhentet og skudt ned.

Begge mænd er skyldige i drab, fastslog Retten i Glostrup i midten af januar, og i et retsmøde fredag aften er der sat et foreløbigt punktum i sagen med fastsættelse af straffen.

Kenny Villanueva Jensen, der affyrede skuddene om eftermiddagen 28. december 2021 i Hallingparken, er blevet idømt fængsel på livstid. Hans kammerat, Ali Yildirim, får samme straf.

Mændene er henholdsvis 26 og 22 år.

Godt 25 tilhørere fyldte retssalen ved domsafsigelsen, mens andre måtte afvises ved døren på grund af pladsmangel.

Et drab straffes i udgangspunktet med fængsel i 12 år, men sagen er et eksempel på, at konsekvensen er markant anderledes, når det sker med brug af skydevåben i det offentlige rum.

Senioranklager Peter Rask havde bedt om fængsel på livstid, og han sammenlignede med dommen i sagen om drabet på Nedim Yasar, der blev dræbt i 2018 og var radiovært på det daværende Radio24syv.

Begge forbrydelser blev begået efter forudgående planlægning, lød det.

I rettens kendelse om skyld fra midten af januar hed det, at de to dømte målrettet var taget til Brøndby Strand for at lede efter offeret, Serdal Bas, og for at konfrontere ham.

Der findes videooptagelser af forløbet.

– De to indfandt sig i området for at finde Serdal. Han løber bogstaveligt talt for sit liv, da han bliver forfulgt af Kenny og Ali, sagde senioranklager Peter Rask under retsmødet i Glostrup.

– Det varede cirka et minut, før han blev indhentet af Kenny. Han overgiver sig, kan man se. I den forbindelse bliver han likvideret på klos hold.

Ifølge anklageren var det koldblodigt:

– Han skyder ham bare ned med tre skud, hvoraf det ene ramte hjertet.

Offeret blev 22 år.

Nogen tid forinden var der opstået en strid mellem offeret og gerningsmændene.

Kenny Jensen havde fået tæsk og var blevet tildelt en dummebøde i nattelivet, har hans forsvarer, advokat Peter Kragh, fortalt under retssagen.

Derefter var han og kammeraten Ali Yildirim taget til Brøndby Strand, hvor Serdal Bas altså blev likvideret.

Kenny Jensens forsvarer mente, at en straf på mellem 14 og 16 år ville være passende. Kort inden drabet var hans klient blevet påkørt af nogen med forbindelse til Serdal Bas.

Han var derfor i en oprørt sindstilstand forud for drabet.

Kenny Jensen har erkendt, at det var ham, der affyrede skud.

Kammeraten Ali Yildirim har til gengæld nægtet sig skyldig.

Han stod ikke tæt på, da Kenny Jensen affyrede våbnet mod Serdal Bas, og rollefordelingen var helt forskellig, har hans forsvarer, advokat Mai-Brit Storm Thygesen, påpeget under sagen. Hun bad derfor om en kortere straf.

Rettens begrundelse for at dømme Ali Yildirim for drab er, at han vidste, at hans kammerat var bevæbnet, da de tog afsted for at opsøge Serdal Bas.

Både Kenny Jensen og Ali Yildirim ankede deres domme på stedet.

/ritzau/