DR udskyder dokumentar om Brønderslevbørn

DR vil ikke risikere at påvirke retten og udskyder derfor dokumentarudsendelsen om Brønderslevsagen.

DR udskyder dokumentarudsendelsen "Børnene fra Brønderslev", indtil retten i Hjørring har afgjort, om et forældrepar er skyldige i vold, seksuelle overgreb og grov omsorgssvigt af deres tilsammen 10 børn.

Tirsdag udskød retten afgørelsen til mandag.

– Vi udskyder udsendelsen, der skulle have været sendt onsdag aften, til skyldspørgsmålet er afgjort, så der ikke er risiko for, at vi påvirker retten. Den risiko vil vi ikke tage, siger dokumentarchef Steen Jensen, DR.

Derudover har DR aftalt med de to ældste børn af familien, at udsendelsen først bliver bragt, når skyldspørgsmålet er afgjort.

DR1 Dokumentar har fulgt de to ældste børn i månederne op til retssagen. Børnene fortæller i udsendelsen om livet i familien, og for første gang fortæller den ældste datter om sine oplevelser.

Morens forsvarer såede tirsdag i sin procedure tvivl om det fældende vidneudsagn, som den nu 21-årige pige har givet i sagen mod sin far og stedmoren.

Det var pigen, der en kold dag i begyndelsen af februar 2010 flygtede fra sit uhumske hjem i Serritslev og startede, hvad der siden blev kendt som Brønderslevsagen.

Forsvarer Henrik Garlik Jensen sagde i sin procedure, at pigen måske er ved at udvikle sit "eget realityshow".

– Unge mennesker gør jo alt for at komme i medierne, sagde forsvareren og henviser til, at pigen medvirker i DR-dokumentaren om Brønderslevsagen.

– Hun får måske den opmærksomhed nu, som hun aldrig fik som barn og siden, sagde Henrik Garlik Jensen.