Dollaren under fem kroner

Den amerikanske dollar er nu mindre end fem kroner værd. Det er ikke sket siden 2009.

Onsdag blev dagen, hvor den amerikanske dollar nåede under den magiske grænse på fem kroner, et niveau den ikke har været i siden 2009.

Danske turister på vej til USA kan takke Den Europæiske Centralbank for den gunstige vekselkurs, da det er forventninger om skrappe, inflationsfjendtlige udtalelser fra centralbankchef Jean-Claude Trichet, der har styrket euro – og dermed den danske krone – yderligere over for den amerikanske valuta.

Den Europæiske Centralbank kommer med rentemeddelelse torsdag, og selvom der ikke er ventet rentestigning i denne omgang, så regner markedet med, at Trichet vil sende signaler om, at der er flere rentestigninger på vej, efter at renten blev hævet til 1,25 procent i april.

– Dollaren har det svært, det britiske pund har det svært, og det er euroen, der dominerer. Hvis Trichet skuffer markedet, kan vi sagtens få en korrektion nedad i euro-dollar, siger valutastrateg Niels Christensen fra Nordea, og understreger, at kursen på danske kroner over for dollar er et spejlbillede af euro-dollar-kursen.

En euro koster onsdag eftermiddag 1,49 dollar. En dollar kunne ved 15-tiden fås for 4,99 kroner.