Dømt for at deltage i fodboldoptøjer

Foto: BRAND-ISHOJ.DK
Vestegnens Politi var massivt til stede i forbindelse med uroen på Brøndby Stadion 6. august 2017. Foto: www.brand-ishøj.dk
Vestegnens Politi var massivt til stede i forbindelse med uroen på Brøndby Stadion 6. august 2017. Foto: www.brand-ishøj.dk MICHAEL ROSENGAARD

En 31-årig mand fra København har i Retten i Glostrup fået en dom på 40 dages betinget fængsel, for at have været sammen med den gruppe, som stod bag voldsomme optøjer på Brøndby Stadion i forbindelse med kampen mod F.C. København den 6. august 2017.

I dommen ligger, at den 31-årige mand skal udføre samfundstjeneste i 60 timer.

Den 31-årige modtog dommen.

Han var ikke en af de værste ballademagere, og han kastede ikke med genstande mod kontrollører eller politibetjente, men han var en del af en gruppe, der lavede voldsom uro. Den 31-årige blev af retten kendt skyldig i grov forstyrrelse af den offentlige ro og orden på Brøndby Stadion.

Sagen mod den 31-årige mand er én ud af rigtig mange, som anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi har gennemført – og der er fortsat sager på vej. Sagen viser, at det for rigtig mange får store konsekvenser at deltage i fodboldballade – også selv om der kan gå noget tid.

Uroen den 6. august 2017 opstod ved kampens afslutning på udebaneafsnittet på Brøndby Stadion. Det var så voldsomt, at dommeren valgte at afbryde kampen midlertidigt og politiet stormede ind for at få genoprettet roen. Fodboldbøller brugte forskelligt skyts, som blev kastet efter og brugt mod politifolk og kontrollører. Efter et stykke tid var der så meget ro på situationen, at kampen kunne spilles til ende – dog med talstærkt politi stående foran udebaneafsnittet af sikkerhedsmæssige årsager.

Siden denne søndag i august 2017 har Vestegnens Politi gennemført en omfattende efterforskning for at identificere de enkelte personer, og derefter sigte dem. Det er først og fremmest overvågningsbilleder og tv-billeder, der er indgået i politiets arbejde, men i nogle tilfælde er fodboldbøller også blevet genkendt af politifolk eller kontrollører.