Dømt for at aflytte medarbejder

En 22-årig mand fra Stenløse fik en betinget dom for at have aflyttet en samtale med lederen af Stenløses beskæftigelsesprojekt

Foto: Tim Panduro

STENLØSE: En 22-årig mand fra Stenløse har fået en betinget fængselsstraf for at have aflyttet lederen af beskæftigelsesprojektet på Skolevej i Stenløse.

Manden var blevet sendt i aktivering i juli sidste år. Her mødte han en kvinde, han havde tilhold mod at opsøge, og derfor ringede lederen af projektetet til rådhuset for at få klarhed på problemet.

Den 22-årige anbragte ifølge anklageskriftet en telefon med optagefunktion i sin taske, inden han forlod det kontor, telefonsamtalen skulle føres fra. Derefter blev dele af samtalen optaget.

Den 22-årige nægtede sig skyldig i den ulovlige aflytning. Han mente i stedet, at lederen af beskæftigelsesprojektet tog fejl af telefonsamtalen og en senere samtale med den 22-årige. Denne samtale optog den 22-årige uden lederens vidende – men det er til gengæld lovligt at optage en samtale, man selv er del af, selv om man ikke oplyser modparten om det.

Den senere samtale afspillede den 22-årige brudstykker af over for lederen, fordi han følte sig hængt ud på grund af en tyverianklage, der var kommet frem under den fortrolige samtale – som den 22-årige i retten påstod, han havde hørt gennem en lukket dør.

Optagelsen var fremkommet, da han konfronterede lederen med det, han havde hørt gennem døren.

Det var ikke en enig domsmandsret, de rmente, at den 22-årige skulle dømmes. To dommere mente, at det var bevist, at han havde aflyttet samtalen – mens det tredje mente, at hans forklaring om, at lederen på båndet blot havde hørt en senere samtale meget vel kunne være rigtig. Men flertallet bestemmer – og straffen lød på en betinget dom uden straffastsættelse.

Den 22-årige skal desuden betale sagens omkostninger.