Dobbelt verdensmester

Birkerød-borgeren Steffen Lüders fejede samtlige konkurrenter af banen, da han inden for bare to dage sikrede sig to verdensmesterskabstitler i triatlon

Foto: Lars Olrik

Trods fem europamesterskaber og en større antal sølv- og bronzemedaljer til VM og EM gennem tiden, har Steffen Lüders fra Birkerød endnu aldrig kunnet kalde sig verdensmester.

Det kan han nu.

På sprintdistancen i Chicago by, hvor der skulle svømmes 750 meter, cykles 20 kilometer og løbes fem kilometer faldt alt således i hak for danskeren, der konkurrerer i aldersgruppen 50-55 år.

På svømmedelen lagde Steffen hurtigt favoritten, den forvarende verdensmester fra New Zealand, bag sig, men de kunne ikke hamle op med en amerikaner, der satte et fuldkommen forrygende pace.

Det tog over tre minutter at komme gennem skiftezonen, og så gik det ellers på cykel ud ad Columbus Drive, hvor det lykkedes newzealænderen at hænge på de første 13 kilometer, inden Steffen trykkede til og fik slået et hul på 40 sekunder.

I den sidste skiftezone passerede han endda den førende amerikaner, og selv om løbeturen trak tænder ud, holdt han forspringet til mål og kunne dermed kalde sig verdensmester.

Triumfen blev endda dobbelt dansk, da Steffens landsmand, Flemming Hebsgaard, havde et fantastisk løb med det resultat, at han fik presset sig ind på 2. pladsen.

Bare to dage senere skulle vikingen fra Birkerød atter i ilden, og denne gang gjaldt det den dobbelte distance på halvanden kilometer svømning, 40 kilometer cykling og10 kilometer løb.

Svømningen var sej, da frisk vind og en rute langs kajen gav såvel bølger som modbølger, der gjorde det umuligt at holde en rytme, men Steffen lå ikke desto mindre godt til i et forfølgerfelt på seks atleter, der også denne dag jagtede en supersvømmer foran.

Til cykelturen havde arrangørerne fået afspærret en del af de underjordiske kørebaner i byen, hvor deltagerne derfor kørte i halvmørke med mange sving omkring halvdelen af tiden.

Steffen havde sat turboen til cyklen og hentede supersvømmeren, så han lå som nummer et i sit heat, da han kom ud på det afsluttende løb.

Han vidste på daværende tidspunkt ikke, hvordan konkurrenterne lå i de øvrige heats og koncentrerede sig følgelig om at give den maksimal speed, inden han endelig kunne krydse målstregen.

I målområdet vidste Steffen ikke, hvilken placering han havde opnået.

Først fik han at vide, han var blevet nummer fire, derefter nummer tre, og den totale forløsning indtraf, da han via sin familie hjemme i Danmark, som fulgte med på livetiming, kunne konstatere, at han havde sejret med bare to sekunder ned til den hurtige amerikaner fra første heat.

Dermed kunne jernmanden ikke blot fejre en, men hele to, verdensmesterskabstitler inden for blot 48 timer.

Fra avisen skal der lyde et rungende stort til lykke.