DF og S i slagsmål om sygehusvaskeri

Lånte fjer, løgn og erindringsforskydning. Luften er tyk af beskyldninger, når DF og S slås om, hvem, der er mest for et sygehusvaskeri i Vig.

Det Socialdemokratiske medlem af byrådet i Odsherred og regionsrådet, Felex Pedersen, er ude med en valgvideo, hvor han glædesstrålende fortæller, hvordan han kæmper for at få et kommende sygehusvaskeri til Vig.

Noget, der undrer Julie Jacobsen, (DF), som også sidder i regionsrådet.

– Jeg kan konstatere, at det Felex Pedersen udtaler, står direkte i modsætning til det han gør i regionsrådet. I juni 2020 har Felex og S stemt for en indstilling til placering af sygehusvaskeriet i Holbæk Kommune, mens DF stemte imod. Da Konservative i regionsrådet i februar 2021 åbnede for at finde en anden placering af vaskeriet, stemmer Felex imod dette. Men S bliver nedstemt, og der bliver åbnet for at se på en ny placering. jeg stiller forslag om, at Odsherred Kommune kommer med i en ny vurderingsrunde, men S ønsker en placering i Svinninge. Jeg kan kun sige, at jeg har gjort et kæmpe fodarbejde i denne sag, mens Felex Pedersen har stemt imod i regionsrådssalen, siger hun.

Kalder det sørgeligt

Felex Pedersen har en helt anden opfattelse af virkeligheden end DFeren.

– Den politiske hukommelse er ikke hvad den har været hos Julie. DF og dermed Julie pegede på Svebølle og bakkede ikke mig op om placeringen i Vig. Når DF i regionen kører solo, så må man som ansvarlig politiker finde de muligheder,d er er flertal for. Så havde Julie og DF været for en placering i Vig, havde der været flertal for dette. men Julie taler imod bedre vidende, og det er da sørgeligt, siger han.

Sygehusvaskeriet i Holbæk nedbrændte i sommeren 2018, og siden har der været kamp om, hvor dets afløser skal opføres.

Julie Jacobsen er forbløffet over S-politikerens udsagn.

– Odsherred var allerede på dette tidspunkt taget af listen, derfor valgte vi den grønne og bæredygtige løsning, som Svebølle placeringen havde fremlagt. Derfor var Odsherred slet ikke til afstemning den dag Felex henviser til. Det kan også ses på regionsrådsmødet fra den 1.februar, fire timer inde, at jeg foreslår Odsherred mens Felex revser beslutningen om at åbne for placeringen, siger hun.