DF kræver svar fra minister om zoneforbud

Justitsminister Lars Barfoed (K) må stramme op, så zoneforbuddet i København virker efter hensigten, siger Dansk Folkeparti.

Bandemedlemmer og gadevagter skal hurtigt mærke konsekvensen, når politiet udsteder et zoneforbud.

Dansk Folkeparti kræver nu handling fra justitsminister Lars Barfoed (K), efter Ritzau mandag kan fortælle, at bandemedlemmer lystigt overtræder zoneforbud, uden det får konsekvenser.

– Det vil vi tage op med justitsministeren. Når vi laver sådan nogle initiativer, er det vigtigt, at de fungerer. Det ser ud til, at man er meget famlende, og det har tilsyneladende ikke den effekt, det skulle have. Et zoneforbud er et zoneforbud, og der skal meget hurtigt komme en konsekvens ud af det, siger Peter Skaarup, der er retsordfører for Dansk Folkeparti.

Zoneforbuddet var en del af regeringens bandepakke fra sidste år. Et zoneforbud giver den pågældende person forbud mod at opholde sig i et bestemt område af en radius på 500 meter.

Men nu viser det sig, at bandemedlemmer og hashhandlere ser stort på zoneforbud, uden det har konsekvenser. Politiet har givet zoneforbud til 41 personer.

Sammenlagt er forbuddene blevet overtrådt 157 gange, og en enkelt person har ifølge politiet "en halv snes" sager om overtrædelse af zoneforbud. Politiet oplyser, at der kun er få, der er blevet dømt for at overtræde zoneforbuddet.

– Set med mine øjne skal man ikke overtræder et zoneforbud mere end en gang, før man kommer for retten, siger Peter Skaarup.

Spørgsmål: Har I som politikere været for hurtige ude og lave en forbud, som politi og anklagemyndighed ikke har mulighed for at håndhæve?

– Nej, det mener jeg faktisk ikke. Det var et ønske fra politiet at få sådan et zoneforbud, og politiet har fra start ment, det var et rigtig godt værktøj, siger Peter Skaarup.