DF: Kig på indhold, ikke afsender

Peter Skaarup afviser kritikken af partiets avisannonce og opfordrer til debat omkring indholdet af annoncen og til at stoppe det negative fokus på partiet.

Både Socialdemokraterne og De Radikale har været efter Dansk Folkepartis avisannonce mod stormoskéer og blandt andet kaldt den løgnagtig. Dansk Folkepartis integrationsordfører Peter Skaarup beder sine politiske modstandere kigge på indholdet af annoncen.

– Man er nødt til at kunne tage en offentlig debat omkring sådan nogle ting uden at råbe skræmmekampagne af Dansk Folkeparti. Glem lige, at det har noget med Dansk Folkeparti at gøre, og se på sagen. Er vi interesserede i, at Iran får et ekstremistisk brohoved i København i form af en stormoské? Nej, det er vi da ikke, siger Peter Skaarup til Ritzau.

Den liberale tænketank, CEPOS, kalder annoncen for uforeneligt med religionsfrihed.

– Det er en strategi fra Irans side, at man gerne vil have nogle brohoveder rundt omkring i vestlige lande. Derfor går man ind i finansieringen af stormoskéer. Og så er det spørgsmålet, om Danmark og Borgerrepræsentationen er så naive, at man bare siger: Nå ja, det er da i orden, under henvisning til, at vi har religionsfrihed i Danmark. Jeg vil sige, at vi har religionsfrihed, men vi har ikke religionslighed, kommenterer Peter Skaarup.

I sidste uge advarede professor i statskundskab Mehdi Mozzafari fra Århus Universitet, der har iransk baggrund, Københavns Kommune mod at sige ja til en moské uden at undersøge, hvem der finansierer den. Han mener, at opførslen af moskéen har forbindelse til det iranske præstestyre.