Dette er den sidste onsdagsavis…

Foto: Michael Thønnings

Fra næste uge, kommer Sydsjællands Tidende på gaden tirsdag/onsdag –  vi får nemlig ny omdeler. Samtidig stopper avisen med at komme i Stubbekøbing, men udvider til også at dække Tappernøje.

 

Avisen

Den avis du nu sidder med, bliver den sidste onsdags-udgave af Sydsjællands Tidende. 

Men frygt ikke – din lokale avis kommer stadig – bare en dag tidligere, nemlig tirsdag/onsdag.

Sagen er nemlig, at Posten ikke længere vil uddele aviser eller reklamer. Det meddelte de tidligere i år. 

Det betyder nu, at et mere end 50 år langt samarbejde mellem avisen og Posten desværre slutter med denne uge.

Det er den overordnede  krise hos det store selskab, der har fået dem til at stoppe med at løse deres opgaver, og det var et chok for mange landet over, der frygtede for hvad der skulle ske med deres lokale avis. 

For faktum er, at det er et stort problem for demokratiet og livet i en række lokalområder, hvis det ikke længere ville være muligt at sende lokale aviser på gaden.  

Her lokalt betød det endda at en læser – Jørgen Nymark – kontaktede ministeren, for at gribe ind. Det samme gjorde de overordende medieorganisationer, men ministerens svar var blot, at man ikke vil gøre noget politisk, fordi Posten ikke ved lov ?er forpligtet? til at tjene demokratiet og levere aviser. 

– Jeg er orienteret om, at virksomheden (Posten, red.) ? som led i en ny produktionsmodel ? planlægger at ophøre med at omdele lokale ugeaviser fra 1. januar 2018. Den orientering har jeg taget til efterretning, da lokale ugeaviser som nævnt ikke er en del af de pligtmæssige ydelser, som Post Danmark har aftale med staten om at levere, skrev transportminister Ole Birk Olesen (LA) som svar. 

Heldigvis er der dygtige firmaer der har taget det demokratiske ansvar på sig, og fra næste uge, er det FK Distribution, der leverer din Sydsjællands Tidende. 

Firmaet har i mange år omdelt reklamer og aviser, og nu bliver det dem, der får ansvaret for, at du får de lokale nyheder.

Det betyder samtidig at avisen får permanent ny udgivelsesdag om tirsdagen og således vil den fremover blive omdelt tirsdag og onsdag. Således  bliver nyhederne fra weekenden endnu mere friske, når de lander i din postkasse.

Til gengæld er der ikke et budkorps, der kan levere rettidigt i Stubbekøbing, som vi derfor må sige farvel til. Dog kun i postkasserne, for vi leverer en stor pakke aviser til Fakta i Stubbekøbing, hvor den kan hentes gratis. Desuden vil vi stadig komme i postkasserne i Nørre Alslev. Det betyder dog ikke, at vi ikke længere vil skrive om ting, der foregår i Stubbekøbing – i er stadig velkomne i v ores spalter.

Til gengæld har vi fået en unik mulighed for at blive større i det nordlige, så fra næste uge udvider Sydsjællands Tidende til også at komme i Tappernøje. Det glæder vi os rigtig meget til, for det betyder naturligvis også, at vi vil begynde at skrive mere om området der. 

Vi håber I tager vel imod avisen.

Så overordnet set, er det en positiv ændring. kommer til at dække et større område, ligesom de fleste også vil få den tidligere på ugen end de ellers har været vant til. Desuden er det vores forventning at den ny private distributør vil være mere omhyggelig med at omdele avisen end Posten, der gennem længere tid har måttet kæmpe med nedskæringer, fremfor at kunne udføre deres arbejde.

Til at begynde med kan det dog forventes at der vil være lidt startvanskeligheder for det nye budkorps, så nogle mønboere vil opleve at avisen kommer senere – måske først om torsdagen. Det er dog forventningen, at per 1. januar 2018, så vil alle – også Møn – få leveret avisen som de skal, om tirsdag/onsdag.

 

Nye deadlines

Den nye udgivelsesdag betyder dog, at du skal huske at deadlines ændrer sig. 

Hvis du har tips til historier, arrangementer eller andet, som avisen skal vide, kan du stadig henvende dig når du vil, men redaktionens overordnede deadline hedder nu fredag morgen, fremfor fredag middag, for aktuelle ting. Vi arbejder dog – som altid – helt frem til avisen går i trykken, så kontakt os hellere en gang for meget, end en gang for lidt, hvis du er i tvivl. 

Vi er altid glade for at høre fra Jer – både med tips, idéer eller bare en snak.

    

Vi er her – Vi ses.

 

 

FAKTA: 

? Sydsjællands Tidende holder til i Torvestræde 4 i Vordingborg og er 100 procent lokal. 

? Er den eneste selvstændige avis i regionen.

? Er udkommet under samme navn i 93 år.

? Udkommer fremover tirsdag/onsdag.

? Dækker Vordingborg kommune, Nørre Alslev og Tappernøje.

? Er flere gange kåret som en af landets bedste lokalaviser.

? Er den avis i området med flest læsere.

? Har den avisredaktion i landet med det højeste uddannelseniveau.

? Kan kontaktes på redaktion@sydtid.dk

? Få også nyhederne på www.sydtid.dk