Det svære liv – med humor

Komiker og forfatter Christina Sederqvist (tv) sammen med Trine Vangslev fra Akuttilbuddet i Greve.
Komiker og forfatter Christina Sederqvist (tv) sammen med Trine Vangslev fra Akuttilbuddet i Greve.

Forleden afholdt Greve Kommune temaaften om mental sundhed med komiker og forfatter Christina Sederqvist. Omkring 100 tilhørere mødte op på Greve Gymnasium for at høre hende fortælle om sit svære liv.

Christina Sederqvist kunne fortælle om et liv, som har været alt andet end en dans på roser. Hun er opvokset i et misbrugsmiljø og har været anbragt uden for hjemmet. Da hun var i starten af 20'erne mistede hun sine forældre, blev alenemor til to børn, blev ramt af diskusprolapser, fik en ondartet tumor og mistede sit job.

Christina fortalte, at hun, på trods af fordomme mod kommunen, søgte og fik hjælp fra kommunen til at komme godt igennem sine kriser. Hun opfordrede derfor alle til at søge hjælp i kommunen, hvis man rammes af en krise.

»Vi holder arrangementet, fordi vi tror, at det er vigtigt at sætte mere fokus på mental sundhed. Som det gælder med så mange problemer i samfundet, er forebyggelse nøgleordet. Når vi kan støtte borgerne i svære situationer, giver det ofte kræfter til at komme både hurtigere og bedre gennem den svære periode,« sagde formand for social- og sundhedsudvalget, Liselott Blixt, i sin åbningstale.

Et af de tilbud som kan hjælpe Greveborgere i kriser er Akuttilbuddet. Tilbuddet har siden sin start i februar 2015 haft mellem 100-200 henvendelser fra borgere pr. måned. Hjælpen kan bestå af samtaler over telefonen, samtaler i borgerens eget hjem eller samtaler i Akuttilbuddet, hvor der også er mulighed for en enkelt overnatning.