Det rette glimt i øjet

Mr. Monopol i Skomagergade er som et pilgrimsmål for Roskildes kommende konfirmander og deres forældre. En hel ende af butikken er dedikeret til konfirmanderne, og Tina Settrup holder særlige konfirmandaftener, hvor de unge og deres forældre invaderer butikken for at få garderoben til den store dag på plads.

Skal være glad

"Det er fantastisk hvert år at se den udvikling, de unge går igennem. Vi har alle været i en kirke, hvor man ser de her arme konfirmander, der kunne krybe i et musehul. Sådan skal det ikke være. Så vi arbejder hele tiden med at finde det rette glimt i øjet. Han skal være glad, når han forlader butikken", siger Tina Settrup.

Af samme grund afsætter hun og personalet den nødvendige tid, indtil konfirmanden stråler og føler sig helt tilpas i sit nye tøj.

Mere bevidste

Hun ser dog også en klar tendens til, at de unge kommende konfirmander er blevet mere bevidste om deres udseende og derfor ved, hvad de går efter.

"Mange vil have deres habitbukser lagt op til over anklen. Det er trenden, og de er meget bevidste om, hvad der rører sig", siger butiksejeren, som også udstyrer mange af de unge med pyntelommetørklæder, butterfly eller slips for at fuldende udtrykket.

De unge er samtidig meget fokuserede på, at jakkerne skal være helt smalle og figursyede, og at skjorten skal sidde snorlige. Imens er det én af Tina Settrups opgaver at holde forældrene på behørig afstand, så den unge ender med et udtryk, som han selv føler sig helt til tilpas med.

Skal kunne bruges igen

"De skal have det, de skal have. Til gengæld er mange af de sæt, vi sælger, noget de kan bruge bagefter. De vil gerne kunne tage skjorten eller blazeren frem igen efter konfirmationen, så det ikke bliver en engangsforestilling", siger Tina Settrup, som også står bag de populære konfirmandaftener gennem 12 år, som i år ligger i begyndelsen af februar og marts.

Gang i butikken

"Det er første gang, vi holder fire konfirmandaftener. Det plejer at være to, men vi har haft så mange på venteliste. Vi tager simpelthen 15 konfirmander og deres forældre ind i butikken efter lukketid, og så bliver alle ni prøverum ellers flittigt brugt", fortæller hun.