Det må være ‘ommer’

E.B.Berthelsen

Græsager 504, Kokkedal

Nu ved jeg naturligvis ikke, hvad en nordsjællænder er for en fætter – ifølge Lex Katrine Wied. Undertegnede mener dog helt bestemt, at en 'nordsjællænder' er en medborger som bor i Nordsjælland.

Men sådan er det ikke i Katrine Wieds termologi, og her tænker jeg på den artikel, som fruen skænkede os nordsjællændere i Uge Bladet den 27. december – Det Herrens År 2006.

Her kan nemlig kun et absolut mindretal smykke sig af at blive kaldt Nordsjællændere, nemlig sølle 20%.

Iflg. Katrine Wied, vil denne betydningsløse femtedel af med efterlønnen.

Jeg bor i Kokkedal, og som de resterende 80% nordsjællændere ønsker jeg efterlønnen opretholdt. Jeg kan ikke selv blive efterlønsmodtager, så jeg roder ikke rundt med en skjult dagsorden for at tjene egne interesser.

Jeg mener heller ikke, at danske pengeinstitutter og forsikringsselskaber fortsat skal score kassen på baggrund af indbetalinger til private pensionsordninger, hvor indskyderne bagefter bliver flået af skattefar. At det også er skatteyderne som betaler for de skattelempelser, som er drivkraften i de private pensionsordninger, forbigår også Katrine Wieds opmærksomhed.

Godt jeg ikke er kvinde. Jeg ville blive temmelig flov over den naivitet, som Katrine Wied demonstrerer i artiklen den 27. december.

Sluttelig vil jeg bede redaktionen om ikke fremover at bringe så åbenlyst manipulerende og sandhedsfordrejende artikler til torvs – den slags lader vi Søndagsavisen om – ikke sandt?

Godt Nytår til alle.