Det hænger ikke sammen

Konflikten i den offentlige sektor "kan" gå hen og blive en gyser over en længere periode, ja, måske den længste konflikt i nyere tid. De offentligt ansatte har med en rimelig ret forlangt 15 procent mere i lønningsposen over en tre-årig periode.

Kommunernes Landsforening truer med lockout, men blev fredag den 25. april enige om, at der ikke blev lockout i første omgang. Det, mener jeg i øvrigt, var en god og fornuftig ide, for hvis der var blevet lockout, kan man vel ikke forlange, at regeringen ville og med god samvittighed kunne blande sig i konflikten ved at gå ind og lovgive for at stoppe strejken, da det netop nu er blevet oplyst, at der i øjeblikket forhandles om et forhøjet vederlag til Folketingets medlemmer på 22,9 procent, dvs. fra et vederlag nu p.t. på 550.995 kroner til et vederlag på 674.864 kroner – det vil sige en bruttostigning på 123.869 kroner pr. folketingsår. Man forstår godt, når politikerne siger, vi lever i verdens bedste land.

Det har politikerne selvfølgelig deres demokratiske ret til at sige, men er det ikke lidt bekymrende, når div. politikere så udtaler, at 15 procent mere i lønningsposen over en tre-årig periode til de lavest lønnede i den offentlige sektor er et ret højt lønhop – det hænger ligesom ikke sammen, når man selv forlanger 22,9 procent mere i vederlag pr. folketingsår.

Tager man de lavtlønnedes løn, som er på 115 kroner pr. arbejdstime, og tillægger de 15 procent, som der forlanges lige nu, vil timelønnen være på 120,75 kroner eller 920 kroner mere pr. måned. Så mener jeg, alle kan se, at regeringen har et utroligt moralsk og troværdigt problem, hvis man griber ind i den løbende konflikt. Derfor bør Kommunernes Landsforening nu smide den 1,1 procent ind, som mangler i lønpuljen – så er konflikten slut, og alle kan så imødegå den dejlige sommer, som er på vej.

Samtidig vil jeg gerne takke Käte Meyer, Kirsti Christiansen og Dorte Nielsen for deres saglige indlæg i debatten under overskriften "Der er så mange udmeldninger i medierne, som vi ikke kan nikke genkendende til".

Erling Drews

Rotoftevej 17

Nykøbing Sj