Det gode og det onde mødes i det magiske

Fire unge skuespillere i musical 'Det Magiske Øje' trækker livets engle og dæmoner frem i os

Maria Aaholm

Pigerne Emilie Lückow, Julie Binau, Elisabeth Bay Kønig og Marie Reuther fra Hørsholm ser ud som om, de er ret gode venner.

Og det er da heller ikke, fordi de i 'virkeligheden' har noget udestående med hinanden. Men i Trommens musical, Det Magiske Øje, der har premiere den 26. maj, er det en helt anden sag.

Her spiller de nemlig overfor hinanden som henholdsvis den onde duo, Pine og Plage, og den gode, Lykke og Held.

'Det Magiske Øje' handler om pigerne Liv og Aja, der drager på en eventyrlig rejse i et magisk land, hvor der udspiller sig en evig kamp mellem det gode og det onde.

"Det er et typisk træk ved fantasy-genren, som musicalen i høj grad er inspireret af, at handlingen ofte er en variation over temaet om kampen mellem det gode og det onde. De onde er oftest onde hele vejen igennem – og det modsatte gælder de gode. Og sådan er det også i musicalen," fortæller instruktør og manuskriptforfatter Bina Hjorth Reichstein.

Som de fleste ved, er det ikke helt så enkelt i den virkelige verden, men som Julie Binau fra duoen 'Pine og Plage' fortæller, så giver 'Det Magiske Øje' os anledning til at tænke over, hvad det gode og onde betyder – og over hvordan man selv opfører sig overfor andre mennesker.

Har du tænkt nærmere over din rolle og dens karakter?

"Ja, og nej på samme tid. Min rolle er af en komisk karakter med en portion ondskab oveni. Men det, der har rørt mig derhjemme, når jeg har arbejdet med rollen, er det helt dybe lag, der ligger i hende. Det er en evig jagt for hende at blive accepteret, og hun prøver på en ondskabsfuld måde at leve op til forventningerne, der ligger til hendes status i den onde verden," fortæller Julie Binau.

Kan man 'lære' noget af at spille ond/god?

"Jeg tror, jeg får nogle aggressioner ud, som nok har gemt sig indeni. Men på et andet plan kan det også være svært, da det er min bedste veninde, jeg skal være ondskabsfuld overfor, så for mig er det 100 procent skuespil".

Det gode mod det onde spiller en stor rolle i musicalen. Men hvor meget kan overføres til virkeligheden?

"Rigtig meget synes jeg. Jeg fanger altid mig selv i at have en slags ond dæmon på min ene skulder, og en engel på den anden. Jeg tror, der altid vil være en personlig diskussion om 'det gode og det onde'. Jeg tror mest, at det er denne type indre kamp, der kan overføres til hverdagen," siger Julie.

Hvad er et godt menneske? Og tænker du selv over, om du er et godt menneske?

"Et godt menneske? Puha, den var straks sværere, fordi man kan være god på så mange måder. Men jeg tror, et godt menneske er en person, der har integritet, som tør tage chancer for andre og tænker på andre (ikke nødvendigvis før sig selv, men i det mindste har tanken). I musicalen er det jo Aja, der er indbegrebet af ikke bare et godt menneske, men også af en helt. Aja er taget til det ekstreme med sin godhed, men jeg ser træk i karakteren og i den måde, Benedicte (Quist) spiller hende på, hvor jeg tænker 'det var satans' og bagefter retter mig selv ind efter det. Jeg har taget mig selv i et par gange at have ændret syn på nogle ting for at blive bare en lille procentdel bedre menneske," afslører Julie Binau.

Trommens musical 'Det Magiske Øje' har premiere den 26. maj og spiller frem til den 7. juni. Billetter købes på 48495370 eller på billetten.dk