“Det er torskedumt og respektløst”

Papir- og glascontainerne på torvet i Kirke Værløse lige ved siden af Netto-butikken blev nytårsnat stukket i brand.

Ukendte gerningsmænd antændte containerne – formentlig med noget fyrværkeri – som udbrændte totalt. Kun resterne af en enkelt af dem står endnu tilbage i smeltet tilstand. De øvrige er brændt helt væk.

Den bagvedliggende bøgehæk og et pænt stort træ er ligeledes brændt af.

Borgere i nærheden af torvet har kunnet fortælle om sirener og politi ved tre-tiden om natten, men da var det formentlig for sent at gøre noget ved branden – og at finde gerningsmændene.

Der er ellers forbud mod at fyre fyrværkeri af i området.

"Det kan undre, at der fortsat bliver fyret vanvittigt meget fyrværkeri af overalt i Kirke Værløse, eftersom det er det eneste lokalområde i hele Furesø Kommune, hvor der er totalt fyrværkeriforbud på grund af de mange stråtækte huse i landsbyen, hvilket ingen kan være i tvivl om, da forbuddet har eksisteret i årevis, og da kommunen også tydeligt informerer om forbuddet", siger en borger fra Kirke Værløse.

En anden borger, Chrlotte Søllner Hernø, mener, at det er direkte respektløst at fyre fyrværkeri af i Kirke Værløse.

"Det er trist at konstatere, at voksne mennesker er så ligeglade med vores fine bevaringsværdige landsby og tilsyneladende ikke mener, at de skal overholde forbuddet", siger Charlotte Søllner Hernø.

"Det er ikke bare dumdristigt at fyre fyrværkeri af, det er decideret torskedumt og respektløst over for fællesskabet", tilføjer hun.

mw