‘Det er en ommer!’

Foto: Jeppe Helkov

Som en fast juletradition har eleverne på Gribskolen i Græsted hvert år deltaget i en julegudstjeneste i den lokale kirke. Men det har et fagudvalg på skolen besluttet sig for at aflyse i år. Som årsag skriver de, at 'vi på skolen har børn med en anden tro end den protestantiske'.

Nu blander statsminister Lars Løkke Rasmussen sig også i sagen. Venstre-formanden er selv vokset op i Græsted og har derfor et indgående kendskab til den lokale skole.

"Var ellers i gang med at skrive et indslag i min SoMe-julekalender fra barndommens folkeskole i Græsted, hvor jeg gik fra 1. til 9. klasse – og så ser jeg det her! Det er en ommer!," skriver Lars Løkke Rasmussen på Facebook med henvisning til en artikel om, at juletraditionen er blevet aflyst.

Forældrene på Gribskolen fik i slutningen af sidste uge at vide, at eleverne ikke skulle besøge kirke. I et opslag på forældreintra skrev skolen.

"Vi har i et pædagogisk udvalg, som består af lærere fra alle afdelinger i skolen, lavet et traditionskatalog for at holde styr på alle de forskellige traditioner, der er i skolen. Vi besluttede, at den kirkegangstradition, vi har haft op til jul, skulle glide ud."

"Beslutningen tog vi som følge af, at vi på skolen har børn med en anden tro end den protestantiske. Vi er meget glade for samarbejdet med kirkerne og vil bestemt fortsætte med dette samarbejde, da det giver alle børn en kulturel og almendannende viden – men julegudstjenesten er også forkyndende, og det må derfor være op til de enkelte familier, om de ønsker at deltage i julegudstjenesten i privat regi," skriver Gribskolen.

Ugeposten har siden fredag forsøgt at få en kommentar fra Gribskolens leder, Marianne Vedersø Schmidt. Det er endnu ikke lykkedes.