Der er fuld fart på turismen

Svar til Jørgen Larsen og Mogens Haugaard (læserbrev 17. august).

Det kan lyde som en voldsom generalisering, når Nyt Stevns sidestiller en række lukkedage på Stevns Fyr med, at alt er ved at gå i stå, og »at flere tusinde er gået forgæves«. Et sådant postulat bør Nyt Stevns underbygge med fakta frem for at sprede fake news i den offentlige debat. Ved Nyt Stevns, hvor mange lukkedage, der har været? Og hvor kommer tallet: »flere tusinde« fra?

Fakta er, at vi har stået i en særlig personalesituation, der har udfordret bemandingen på Stevns Fyr i hverdagene. Den situation har vi forsøgt at løse gennem samarbejde med de frivillige og med eksisterende personale. En situation, der er styr på, og som der også var styr på før Nyt Stevns' læserbrev. Derfor klinger det hult, når Nyt Stevns mener, at vi har »ladt det i stikken«, og at der har været tilbagegang.

Stevns Fyr er kendt for at være meget tilgængelig for offentligheden, og det vil det blive ved med at være – både nu og fremover. Desuden afholdt vi en meget succesfuld 200-års fødselsdag for Stevns Fyr. En dag, hvor mange kom forbi og fejrede vores Stevns Fyr. Jeg mindes ikke, at Nyt Stevns var tilstede.

Dertil kommer anklagen om, at vi bruger pengene forkert, og at de bruges på administrativt arbejde. Det er endnu et billigt postulat fra Nyt Stevns, som mangler at blive underbygget. Nyt Stevns peger desuden på at indføre entré for at komme op i fyret. Det bliver jeg aldrig tilhænger af, da jeg synes, at den fortsatte tilgængelighed er vigtig.

En artikel i DAGBLADET tilbage i juli rammer hovedet på sømmet. »Turisterne strømmer til Stevns« lød overskriften. Omsætningen i turismebranchen stiger; der bliver skabt flere lokale arbejdspladser end nogensinde, og udviklingen er større end nogen anden kommune i Region Sjælland.

Modsat den tidligere borgmester har vi rent faktisk taget os tid til at komme ud til dem, der skal generere et overskud på vores turister, og som skal sikre flere arbejdspladser – nemlig vores lokale virksomheder. De har også armene i vejret og melder udsolgt hele vejen over, skal jeg hilse at sige.

Og lur mig, om der ikke venter os endnu et turismeeventyr i form at et nyt besøgscenter lige rundt om hjørnet.

Mikkel Lundemann Rasmussen

formand for Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme

Konservative