Der er brug en debat om betaling i sundhedsvæsnet

Det er dejligt at læse den lokale formand for Venstre Ole Holtz-Nielsen sætte de konservatives Charlotte Dyremose på plads i sagen om brugerbetaling for lægebesøg.

Der er ingen i socialdemokratiet der har tænkt sig at indføre betaling for lægebesøg det betaler vi over fællesskabet og sådan skal det være og vi har da heller ikke set forslag fra den konservative sundhedsminister om brugerbetaling så denne udtalelse må nok stå for Charlotte Dyremoses egen regning – da hun var skatteordføre havde hun også mange mærkelige synspunkter.

Men når alt det er sagt at der behov for og se på betalingen i sundhedsvæsnet – her har socialdemokratiet flere gange forsøgt og få en debat i Folketinget bl.a. om, hvorfor det skal koste den enkelte borger penge for at gå til tandlægen mens det er gratis og få høreapparater her er der behov for at se på det hele med friske øjne og her kunne Venstre godt hjælpe med, at presse på overfor den forholdsvis nye konservative sundhedsminister – det lykkes jo ikke og få Lars Løkke Rasmussen til, at interesse sig for området.

I et velfærdssamfund bør der være loft over, hvad den enkelte borger f.eks. kan komme til, at betale for et tandlægebesøg.