Der er allerede for få hænder

Det kniber allerede i dag med at overholde kravene i Serviceloven, siger forældrebestyrelsen i Børnehuset Elmedalen

Foto: Peter Klar

Hvis Børnehuset Elmedalen i Lynge fortsat skal kunne leve op til kravene i Serviceloven og loven om pædagogiske læreplaner, nytter det ikke noget at spare mere på institutionen.

Sådan siger forældrebestyrelsen i Børnehuset Elmedalen i deres høringssvar om budgettet.

"Tidligere har institutionen med den eksisterende normering og den almindelige vikarkonto til at dække sygdom fint kunnet efterleve alle krav. Men nu mangler der ressourcer, og det er faktisk sådan, at pædagogerne kun lige akkurat kan leve op til lovkravene – og da slet ikke finde tid til at udføre det pædagogiske arbejde, som deres faglighed i øvrigt dikterer", skriver forældrene.

Ifølge forældrene betyder de nylige besparelser på vikarkontoen, at der allerede i dag er for få hænder og mere stressede medarbejdere, der igen medfører mere sygdom blandt personalet.

"Som forældre er vi dybt bekymrede for, at dette vil blive det generelle scenarie, såfremt nednormeringen til Egedal-standard vedtages. Vi mener, det er en katastrofal fejltagelse at lade besparelserne ramme lige præcis normeringerne. Vi taler om forsvarlig pasning og udvikling af vores yngste borgere – de kan ikke engang tale deres egen sag", skriver forældrene.

De er meget bekymrede over, at man lægger op til at spare støttepædagogtimer bort.

"Det er en frygtelig tanke, at børn med reelt behov for støtte svigtes, og kombineres en manglende støttepædagog med den almindelige pædagogiske praksis, vil sårbare børn uundgåeligt falde igennem og dermed ikke få det seriøse udviklings- og læringstilbud, som serviceloven beskriver", skriver forældrene.