Der bliver ikke p-hus på Venstrebladet

Holbæk
Der bliver ikke indrettet p-hus i Venstrebladets tidligere rotationshal. Det fastslår Venstrebladets chefredaktør Mogens Flyvholm, der mener, bygningen kun kan bruges som p-hus for legetøjsbiler.

Foto: Lotte Scharff
Det er bygningen længst til højre, der udgør den gamle rotationshal ved Venstrebladet i Holbæk, som som nu er helt skrinlagt som idé til indretning af et p-hus i Holbæk midtby. Foto: Per Jensen
Det er bygningen længst til højre, der udgør den gamle rotationshal ved Venstrebladet i Holbæk, som som nu er helt skrinlagt som idé til indretning af et p-hus i Holbæk midtby. Foto: Per Jensen

De, som går og tror, at der kan indrettes et p-hus i Venstrebladets tidligere rotationshal i Havnegade i Holbæk, kan godt tro om igen. For chefredaktør for Venstrebladet og administrerende direktør for Medieselskabet Nordvestsjælland, Mogens Flyvholm, fastslår, at det ikke kan komme på tale. Overhovedet.

– Rotationshallen er slet ikke stor nok til, at den kan indrettes til p-hus. Medmindre det er til legetøjsbiler, siger Mogens Flyvholm.

Han lægger ikke skjul på, at hele debatten, der har hersket i Venstrebladets spalter om at indrette den gamle rotationshal til et p-hus – tæt på centrum og butikkerne – er utopi.

Forslaget har bidt sig fast i folks bevidsthed

Det var i begyndelsen af juni i år, at forslaget »pludselig« poppede op i en avisartikel i Venstrebladet om, at Holbæk Byråd vil indføre betalingsparkering i Holbæk bymidte. Forslaget kom fra kommunens byplanchef, Jens Hedegaard, der i artiklen pegede på, at de umiddelbare muligheder for et p-hus var den tomme rotationshal på Venstrebladets grund samt området Lindevej/Valdemar Sejrsvej. Sidstnævnte område er nærmest røget helt ud af debatten, mens forslaget om rotationshallen har bidt sig så godt fast i folks bevidsthed, at nogle af de erhvervsdrivende også er hoppet med på vognen. I en anden avisartikel fra mandag den 23. juni foreslår formanden for Holbæk Handelsstandsforening Center Holbæk, apoteker Jens Ole Jakobsen, og Jesper Nymark fra Tøjeksperten i Ahlgade, den gamle rotationshal som p-hus.

– Da jeg så det i avisen, slog jeg mig på lårene af grin, lyder kommentaren fra Mogens Flyvholm.

Det er noget sjusk fra kommunens side

Han lægger heller ikke skjul på, at han er noget utilfreds med, at kommunen »bare uden videre« kaster et forslag på gaden, uden at have taget ejerne af hallen i ed.

– Jeg synes, det er sjusk fra kommunens side, for den aner ikke, hvad medieselskabet har af planer for bygningen. Hvis der overhovedet skulle være noget seriøsitet i planlægningen af, hvor et p-hus skulle ligge, må man da spørge ejerne. Og jeg har ingen henvendelse fået fra Holbæk Kommune, siger Mogens Flyvholm.

Der også tilføjer, at medieselskabet ikke har planer om at sælge den gamle rotationshal.

Også Holbæk Kommune har opgivet idéen

Mogens Flyvholms udfald mod Holbæk Kommunes byplanchef kommer en del bag på Jens Hedegaard.

– Jeg er ked af, hvis Mogens Flyvholm er utilfreds, og undskylder over for ham. Men fra min side var det en strøtanke til et indspil til byrådet af mulige emner for, hvor der kan ligge et p-hus i Holbæk midtby, lyder det fra Jens Hedegaard.

Der også oplyser, at Holbæk Kommune har skrinlagt idéen om at omdanne medieselskabets tidligere rotationshal til p-hus.

– Der er ikke mere snak om et p-hus i rotationsbygningen. Og hvis der var, ville vi have henvendt os til Mogens Flyvholm, lyder det fra byplanchefen.

lott@nordvest.dk