Den store traditionelle og den lille frække

To lokale restauranter holder madfanen højt, når der skal smages på Nordsjælland

Foto: Malene Dietz

TISVILDELEJE: Gribskov er i år repræsenteret med to restauranter, når "Smag på byen" fra den 1.-10 april sætter fokus på Nordsjælland, og selvom de ligger i samme område, venter der gæsterne to meget forskellige madoplevelser.

"Man kan sige, at Bistroen respræsenterer det mere traditionelle køkken, mens jeg nok er lidt mere vovet", forklarer Jens Christian Ellekilde fra Kongernes Deli&Vinbar, hvor man blandt andet har en nyfortolkning af en gammel kending på menuen.

"Vi lavede tarteletter med anderillette til et selskab sammen med en masse andre retter, men det var tarteletten, folk blev ved med at snakke om bagefter, så den skulle selvfølgelig med", fortæller Jens Christian Ellekilde, som også har sat confiterede svinekæber og cheesecake på den tre-retters menu, som alle deltagerne skal tilbyde til samme lave pris. Et koncept, der ifølge Anders Buhl fra Tisvilde Bio Bistro, giver god mening.

"Selvfølgelig kræver det, at man sænker priserne, men det får jo også trukket masser af folk til. Mange kommer langvejs fra, men der er også mange lokale, der på den her måde får mulighed for at komme ud og få en masse fantastiske madoplevelser", siger Anders Buhl, der også har været i tænkeboks for at sammensætte den helt rigtige menu til lejligheden.

"Ligesom Kongernes har vi først og fremmest fokus på, at folk skal have en kvalitetsoplevelse med så mange lokale råvarer som muligt. Jeg har selv fundet nogle klassiske retter frem og så leget lidt med dem, så de har fået et helt særligt Tisvilde Bistro touch", forklarer Anders Buhl, der blandt andet i samarbejde med Kødsnedkeren i Ørby har skabt en kødduo af frilandskalv, så der både kommer rosastegt cuvette og langtidsbrasseret tykkam ind på bordet under hovedretten. Forretten bliver en rimmet laks og finalen en klassiske Gateaux Marcell.

"Jeg synes, det er en super måde at lave et fælles fremstød for maden i Nordsjælland, hvor vi får mulighed for at vise, at vi sagtens kan konkurrere med restauranterne inde i København", mener Anders Buhl, der samtidig håber, at der til næste år kommer et større antal restauranter fra Gribskov med på listen.

"Det kunne være fedt, hvis endnu flere lokale restauratører får lyst til at lege med, så vores kommune kan blive endnu bedre repræsenteret. For som en gammel klog mand engang sagde: Jo flere luder, der er i gaden, jo flere gæster kommer der".

Læs mere om menuerne og se hvordan du får smagt dem på: www.smagpaabyen.dk – her kan du også se, hvilke andre nordsjællandske restauranter, der er med.