Den Sorte Skole kommer til Køge

Mød Simon Dokkedal og Martin Højland fra Den Sorte Skole ved gratis arrangement på Køge Gymnasium.
Mød Simon Dokkedal og Martin Højland fra Den Sorte Skole ved gratis arrangement på Køge Gymnasium.

Onsdag 30. oktober klokken 15.30-17.00 er der gratis adgang på Køge Gymnasium, når Simon Dokkedal og Martin Højland fra Den Sorte Skole fortæller om, hvordan de arbejder med musikken og skaber deres værker. De medbringer også lidt elektronisk grej for at give nogle musikalske eksempler.

Den Sorte Skole blev grundlagt i 2004, som et dj-kollektiv bestående af Simon Dokkedal, Martin Højland og Martin Fernando Jakobsen, under aliasserne LeBon, Aage Jæger og Langefinger. Gruppen blev med tiden især kendt for deres liveoptrædener, hvor de udelukkende benyttede pladespillere, mixere og hundredvis af vinylplader.

I 2011 trådte Martin Fernando Jakobsen ud af bandet for at dedikere sin tid til NGO'en Turning Tables. De to resterende medlemmer besluttede sig for at ændre kurs, og trak Den Sorte Skole i en ny retning væk fra hiphoppen og mash-up kulturen mod verdensmusikken, og senest et mere elektronisk og avantgardistisk udtryk.

Den Sorte Skole har optrådt på scener over det meste af Europa, og spillede i sommeren 2017 deres hidtil største koncert, da de lukkede Orange Scene på Roskilde Festivalen fredag aften med et skræddersyet audiovisuelt show med over 100 medvirkende, gæsteoptrædener fra hele verden, dansere og en kæmpe audiovisuel produktion skabt af Obscura Vertigo og Dark Matters.

Foredraget er arrangeret af Campus Køge og MikroFonen; et samarbejde mellem Musikforeningen Bygningen, Køge Musikskole, Teaterbygningen og KøgeBibliotekerne.