‘Den nære Orient’ kom til Fredensborg

Ungecenter Nivå festede med dans, musik og hyggeligt samvær oven på afslutningen af ramadanen

Foto: Peter Dahlerup

Muslimerne fejrede søndag eftermiddag afslutningen på Ramadanen med Eid fest i UngeCentret på Møllevej i Nivå med deltagelse fra store dele af landet.

Med taler, fest, dans, mad og et væld af aktiviteter for hele familien så man tydeligt, at man er nærværende og kommer hinanden ved.

Se den lille stemningsvideo

her

.

Borgmester Thomas Lykke Pedersen sagde blandt andet i sin tale:

"Selv om der nu er gået et helt år, så står oplevelsen fra sidste års Eid-fest som en af de helt særlige, når jeg ser tilbage på tiden efter sidste års kommunalvalg. Og hvorfor nu det? Jo bl.a. fordi jeg var meget imponeret over opbakningen, og den fantastiske venlighed jeg mødte. For slet ikke at tale om selve festen med dans, underholdning og god mad. Derfor har jeg også glædet mig til at komme igen, og jeg kan ved selvsyn se, at opbakningen i år også er stor. Samtidig taler mange mennesker i de her år om, at vi skal blive bedre til det med integrationen. Frem for tale er denne Eid-fest et vidnesbyrd om, at handling er at foretrække. Den gør mere for gensidig forståelse og respekt på tværs af religioner end nok så mange ord," sagde han.

"Derfor vil jeg også gerne fremhæve Fredensborg Fædregruppe, Ungecentret og alle de mange andre, der har medvirket til at vi igen i år får en festlig dag. Mange af jer yder et stort stykke frivilligt arbejde, og det skal I virkelig have en stor tak for," sagde Thomas Lykke Pedersen videre.

Borgmesteren sagde endvidere i sin tale:

"Jeg vil også gerne nævne, at vi nu endelig får etableret et ungdomsklubtilbud i Kokkedal. Det har været et ønske længe – ikke mindst som led i at skabe nogle rammer for de unge som gør, at de ikke keder sig og hænger ud på gader og stræder. Jeg håber, at det også vil blive til glæde og gavn for mange af jer unge, der står her i dag. Samtidig opretter vi en ungdoms- og integrationspulje på 200.000 kr. årligt. Den skal målrettes det store arbejde kommunens foreningsliv gør for at integrere de unge og skabe sunde fritidsinteresser for de svageste unge. Derudover etablerer vi et bibliotekstilbud i Kokkedal i forbindelse med den nye skolestruktur."

Eid festen arrangeres af Fredensborg Fædregruppe i samarbejde med Nivå NU, KUKF, KKF og Aktiv Forældregruppe som en festligholdelse af Ramadanens afslutning.