Den kloge pige Pixeline får eget legeland

Den 5. april åbner oplevelsesparken Universe på Als op for Pixelineland, der vil have fokus på leg og læring.

Den lille og blonde Pixeline har gennem to årtier lært børn at læse og regne, mens de har siddet foran computerskærmen.

Nu udvides Pixeline-universet fra computerspillene og til fremover også at omfatte egen forlystelsespark, nemlig Pixelineland, der åbner i Universe på Als.

– Vi er glade for, at Pixeline flytter ind i Universe. Det er vi, fordi Pixeline står for leg og læring, siger administrerende direktør i Universe Pia Bech Mathiesen.

Pixelineland kommer til at dække over 2500 kvadratmeter og vil tage udgangspunkt i computerspillene, som mange børn er vokset op med.

– De børn får nu mulighed for at komme ned og møde hende i den virkelige verden. Vi har opbygget Pixelineland i 3D, så man kan gå ned ad gaden og lege på legepladsen, siger Pia Bech Mathiesen.

Hun forklarer, at man i butikkerne i Pixelineland vil kunne spille Pixeline-spillene og have mulighed for at møde figuren.

– Vi er overbevist om, at vores tilbud til børnefamilier – specielt dem med børn mellem fire og 10 år – er blevet udvidet med noget, som gør, at flere får lyst til at besøge os, lyder det fra Pia Bech Mathiesen.

Hos ejerne af Pixeline-figuren, Egmont Publishing, er man også fuld af lovord over Danmarks ældste computerspilsfigur.

– Essensen i Pixeline er, at det skal være sjovt at lære noget, hvilket også er temaet for den nye park, hvor specielt de naturvidenskabelige fag kommer i fokus, siger Stefan Krogh-Hansen, der er Head of Digital Sales & Marketing i Egmont Publishing.

– Pixeline har traditionelt fokuseret på dansk og matematik, men naturvidenskab og teknologi bliver stadig vigtigere for fremtidens danske samfund.

Pixelineland åbner den 5. april i forbindelse med Universes sæsonstart. Legelandet vil blive udbygget hen over de kommende år.