Den gamle biograf kommer til Fensmark

Populære Rasmus Nielsen fortæller om fortiden på sin sædvanligvis meget humoristiske måde.
Populære Rasmus Nielsen fortæller om fortiden på sin sædvanligvis meget humoristiske måde.

Fensmark // Torsdag 4. marts klokken 19 blænder «Den gamle Biograf« op for gamle film om Fensmark og omegn, når biografen gæster Fensmark Bibliotek.

Biografdirektøren er arkivar Rasmus Nielsen fra Næstvedegnens Arkiv, som gennem de sidste par år har arbejdet ihærdigt på at digitalisere arkivets store samling af gamle film.

Mange af disse film har det ikke været muligt at se i flere år, dels fordi filmene kan være skrøbelige og dels fordi det er vanskeligt at finde brugbare fremvisere. Nu er mange af filmene digitale og ligger på en DVD, og derfor er det blevet muligt at vise dem, uden det går ud over de originale filmspoler, som fortsat opbevares.

Denne aften er der tre film på programmet. Alle tre er stumfilm, men undervejs vil biografdirektøren fortælle om filmene.

Da det er en helaftensforestilling, vil Fensmark Bibliotek og «Den gamle Biograf« undervejs byde på en kop kaffe og der vil være mulighed for at se en lille udstilling af Ole Pilegaard Hansen om beboerne i den gamle glasværksby.

Billetter koster 60 kroner og kan købes på Fensmark Bibliotek fra 18. februar.