“Den franske hotdog skal jeg beholde”

…Men ellers vil den lokale kok Christina Harder som ny forpagter af Jyllingehallens cafeteria sætte sit sunde præg på menukortet

Foto: Kenneth Tanzer

Det er slut med pommes frites og færdiglavede burgere i Jyllingehallens cafeteria.

Den nye forpagter Christina Harder, der har overtaget stedet fra Bentes Catering, er tilhænger af den sunde og nærende mad.

"Jeg skal beholde den franske hotdog, men ellers vil der ske ændringer på menukortet. Man vil ikke komme til at se dåsemad eller næringsfattige færdigretter," siger Christina Harder, der har planer om at gøre den sunde stil både spændende og anderledes for hallens mange brugere.

"Jeg kunne eksempelvis godt tænke mig, at folk kom ind og lavede deres egen sandwich. Folk ønsker altid forskellige ting på deres sandwich, og det kunne de få mulighed for i cafeteriet. Der kunne laves en sund sandwich med friske og lækre råvarer. Derudover det planen at byde på masser af frugt og god is. Grundlæggende er det min plan, at alt skal være frisk og lavet fra bunden," siger Christina Harder fra Jyllinge, der er uddannet kok og har virksomheden FoodDesign, der yder rådgivning til virksomheder omkring kantinedrift.

"Hvorfor er det vigtigt at indføre en sund linje i et halkompleks? "Idræt og sund mad kan placeres i samme bås. Det handler ikke kun om fedt-procenten i cafeteria-maden. Det handler ligeså meget om tilsætningsstofferne. Selvfølgelig skal der være noget sukker, for idrætsudøverne skal ind og være aktive, men langsomt vil jeg gerne indføre en sundere linje. Det er en proces, og det sker ikke fra den ene dag til den anden".

Christina Harder lægger ikke skjul på, at hun har planer om at gøre stedet til en hyggelig sportscafé.

"Det skal være lidt af en dagligstue for børn og forældre, der kommer og benytter hallens aktiviteter. Folk skal se det som deres sted. Der vil ikke være en fast åbningstid, og det hele skal ikke være så programmeret. Der vil ikke komme et decideret menukort, men til store stævner har jeg planer om at lave en "fast ret". Det kunne eksempelvis være stegt flæsk med persillesovs til til folk i 60'erne, mens børnefamilierne kan nyde en anden ret én gang om måneden. Der er muligheder nok," siger hallens nye kok.