Den alternative verden blomstrer

Akupunktur, aroma-terapi, irisanalyse, lydterapi, homøopati,ædelstensterapi. Udbuddet af alternative behandlingsformer er meget stort, og det er en verden, vi har taget til os.

SONY DSC
SONY DSC

For få år siden viste en undersøgelse her i landet, at over 40 procent af de adspurgte havde benyttet sig af alternativ behandling på et eller andet tidspunkt i livet. Så vi kan godt konstatere, at vi har taget den alternative behandlingsverden til os, men det er dybest set ikke noget nyt.

Kloge koner, kloge mænd, smeden der var i stand til at »sætte en dårlig ryg på plads«–

Vi har kendt til det i århundreder, og i dag er det da naturligt, at man prøver sig frem via kanaler udenom sundhedssystemet, hvis man har smerter, skavanker og andet, som ikke forsvinder. Det kan aldrig skade at prøve, og det er heldigvis alment accepteret at opsøge det alternative. For din nabo gør det jo også. Der er ingen garanti for, at det virker, men rigtig mange har enten selv haft positive oplevelser med alternative behandlere eller kender nogen, der efter besøget hos »den kloge mand« er blevet friske igen.

Der kan være mange årsager til at opsøge alternativ behandling. Det kan for eksempel være ønsket om at undgå bivirkninger fra den medicin, man får hos lægen.

Eller det kan være, man har behov for mere tid og omsorg, end hvad man oplever hos lægen. Under alle omstændigheder er det spændende at se på mulighederne hos de alternative behandlere, og udbuddet af alternative behandlingsformer er kæmpestort.