Den Afrikanske Union fordømmer Niger-kup

Den Afrikanske Union fordømmer militærkuppet mod præsident Mamadou Tandja i det fattige vestafrikanske land Niger, hvor forfatningen er suspenderet.

Den Afrikanske Union fordømmer det militærkup, der har suspenderet forfatningen i det vestafrikanske land Niger og sat præsident Mamadou Tandja og hans regering fra bestillingen.

Kommissionsformand Jean Ping fra unionen udtaler, at han følger udviklingen i det ludfattige land med "bekymring".

Derudover er han i tæt kontakt med de vestafrikanske staters økonomiske organisation, ECOWAS, og med en række unavngivne internationale aktører, der er involveret.

Den Afrikanske Union skriver i en pressemeddelelse, at man konsekvent fordømmer ethvert forfatningsstridigt regeringsskifte som det, der er fundet sted i Niger.

Fra sit hovedkvarter i Etiopiens hovedstad, Addis Abeba, opfordrer unionen, der tæller 53 afrikanske stater, til et hurtigt skift tilbage til forfatningsmæssig orden i Niger.

Tidligt fredag annoncerede Nigers militærjunta under ledelse af general Salou Djibo, at kuppet er en realitet. Samtidig er landets grænser lukket, og der er indført udgangsforbud i døgnets lyse timer.

Torsdag trængte militærjuntaen ind i Mamadou Tandjas præsidentpalads i hovedstaden Niamey. Der blev meldt om skyderier og eksplosioner i byens gader.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at let bevæbnede soldater gennemfører sporadisk patruljering i hovedstadens gader, som på nuværende tidspunkt skulle være forholdsvis rolige.