DEBAT: Værdiskred truer uddannelses- og erhvervsliv

DEBAT Det er en stor befrielse at tidligere direktør for Novo Nordisk Mads Øvlisen og nuværende CEO for Grundfos Mads Nipper blandt flere andre nu tager afstand fra den nuværende dødsrute i dansk politik. Hvor løsningerne visner. Symbolpolitikken spreder sig som ukrudt. Og hvor vores grundlæggende værdighed og respekt skylles ud med badevandet.

Det er afgørende. For den nuværende kurs truer i alvorlig grad erhvervslivet og uddannelses- og forskningssektoren i Danmark. Og i Lyngby-Taarbæk.

Beviset på hvor galt det kan gå, fik vi for noget tid siden. Da DTU hyldede en kvindelig forsker, der havde vundet Lundbeckfondens Talentpris. Fatima Al-Zahraa Al Atraktchi der har udviklet en revolutionerende metode til at spore infektioner hos patienter. Noget af en bedrift. Men der var blot et "problem": Fatima bærer tørklæde. Og derfor blev DTU anklaget for sharia-propaganda af en kandidat for Nye Borgerlige.

Sådanne sager. Og det generelle værdiskred er en katastrofe for en videnskommune som Lyngby-Taarbæk. En kommune med et stærkt forsknings- og uddannelsesmiljø. Og et blomstrende erhvervsliv med store eksportvirksomheder. Der lever af kontakt til omverdenen. Eksporterer. Og har brug for at tiltrække internationale talenter og arbejdskraft.

Derfor har Danmark brug for en ny politisk retning.

Hvor vi fjerner loftet over antallet af internationale studerende.

Hvor vi hjælper virksomhederne med at tiltrække international arbejdskraft.

Hvor paradigmeskiftet droppes til fordel for massivt fokus på at booste integrationen.

Og hvor vi dropper den fremmedfjendske retorik over for mennesker med en anden baggrund.

Alt det har vi chancen for at gøre. Nu. Hvis flere slutter sig til! Erhvervslivet begynder at bakke op. Med Mads Øvlisen og Mads Nipper i spidsen. Nu må andre følge trop. Så kære regering og S: Er I med? På at bringe fornuften og værdigheden tilbage? Det skylder vi uddannelses- og erhvervslivet i Lyngby-Taarbæk.