DEBAT: Giv os ro på RpR

Af Grace de Malona Eriksen, Vallerød Banevej 19D, Rungsted Kyst:

Mine børn trives på Rungsted private Realskole med de bedst tænkelige lærere. Lad det fortsætte.

RpR-sagen minder om en docusoap og leder tankerne hen på kommunalvalg. Der er altså tale om skift af skolebestyrelse! Fint, lad os få en ny, så lærerne kan få fred til at undervise vores børn.

172 underskrifter kræver en ekstraordinær generalforsamling, hvilket ikke kan ignoreres. Overordnet foreslås to bestyrelses-konstellationer. Lad den ene hedde Hassel & co. og den anden Carlsen & co.

Sidstnævnte hævder at ville skolen, lærerne og ultimativt vores børn det godt. De er leveringsdygtige af mange, meget lange meninger og en uddybende kandidatpræsentation. Frustrerede over situationen, ønsker de transparens – og stemmer.

Af 172 må nogle formodes at støtte disse kandidater. Cirka 1000 forældre er tilknyttet RpR. Dermed er ca. 800 enten neutrale eller ønsker sig måske en anden bestyrelses-sammensætning.

Jeg spekulerer. Carlsen & co's massive kampagneførelse varsler nye tider. Nuværende lærere melder tilfredshed med den nye ledelse. Beskedent ønsker de ro til at undervise vores børn. Højt værdsat får de hjulene til at løbe rundt. Men man kan grue for kæppe i hjulene.

Carlsen & co. hævder, at de ikke vil udskifte skoleledelsen. Hvordan forestiller man sig dét samarbejde efter beskyldning om injurier, som til gengæld trues med sagsanlæg?

Forlydender angiver, at nogle ønsker Rene Leiholm genindsat. Min sympati og respekt for ham er stor, men det er et ufravigeligt faktum, at manden stumt forsvandt fra den ene dag til den anden. Skulle han rejse sig af asken, som en anden fugl Føniks?

Lad mig tænke højt. Kunne man forestille sig et nyt lederskifte medføre nye lærerafgange, udmelding af elever og klasser i opløsning? Flere omkostninger ved nye lærererstatninger? Vikartimer, mens det pågår? Ny uro?

Det ønsker jeg ikke for skolens børn og vender derfor blikket mod Hassel & co.

Lotte Ostenfeldt skal sammen med sin nye ledelse have en chance og fortsætte med at etablere ro for børnene og deres lærere. Jeg opfordrer til at stemme 26. februar og få sat den bestyrelse, som varetager vores børns interesser, tak!