DEBAT: Et vigtigt valg

DEBAT Søndag d. 26. maj skal danskerne til stemmeurnerne for at stemme til Europa-Parlamentet, så vi kan finde ud af, hvilke parlamentsmedlemmer Danmark skal have de næste fem år.

Stemmeprocenten var i Lyngby-Taarbæk sidste gang på 65,72 %, hvilket er over landsgennemsnittet, men stadigvæk særdeles lavt sammenlignet med andre valg. For mange kan det føles lidt fjernt, men det betyder faktisk rigtig meget for os lokalt. Et eksempel er f.eks., når vi sidder med en ny indsamlingsordning for madaffald i Teknik- og Miljøudvalget. Her skal vi blandt andet inden 2023 begynde at sortere madaffald for sig, fordi man i EU er blevet enige om, at alle medlemslande skal gøre det senest i 2023.

Det er EU, der sikrer arbejdsmarkedets frie bevægelighed indenfor EU's grænser, hvilket blandt andet gør det nemt for flere virksomheder i Lyngby-Taarbæk, når de skal hente kompetent arbejdskraft fra udlandet.

Europa-Parlamentet kan både virke til at være langt væk, og når det endelig får opmærksomhed, er det tit på grund af latterlige sager om kanel i kanelsnegle, forbud mod lakridspiber og krumme agurker, men EU er så meget mere end det. Derfor er det også vigtigt at stemme d. 26. maj til Europa-Parlamentet.

Jeg vil gerne have et EU, der fokuserer på sine kerneopgaver og går forrest i klimakampen, for den kan vi ikke løse alene i lille Danmark, men det skal der presses på for internationalt. Til gengæld skal de blande sig udenom barsel, børnepenge, dagpenge og andre ting, som vi bedre selv kan løse i Danmark tæt på borgerne.

Derfor stemmer jeg på Kuzma Pavlov Jensen fra Det Konservative Folkeparti d. 26. maj for et EU med mere fokus på sine kerneopgaver.