DEBAT: Ekstra timer på jobbet uden at blive flået i skat

Hver sjette af de skattepligtige borgere i Hillerød betaler topskat. Hver sjette! Det gør Hillerød til en af de kommuner i Danmark, hvor flest borgere opkræves den tårnhøje skat.

Eller sagt på en skarpere måde: Et af de steder herhjemme, hvor flest bliver straffet for at yde en ekstra indsats på jobbet.

I Det Konservative Folkeparti har vi svært ved at forstå, hvorfor hårdtarbejdende danskere, der i dag betaler topskat, skal aflevere så mange af deres egne penge til statskassen. Derfor ønsker vi at hæve grænsen for, hvornår man skal betale topskat – fra de nuværende cirka 500.000 kroner til 800.000 kroner.

Her vil kritikere måske hævde, at det kun er direktører med en høj løn, der får noget ud af sådan en skattelettelse. Men det er forkert.

Hvis vores forslag bliver vedtaget, vil det eksempelvis også hjælpe nogle tømrere og sygeplejersker, som godt kan tjene over 500.000 kroner om året, ud af topskatten.

Tidligere er vi lykkedes med at befri over en halv million danskere for topskatten. Det samme ønsker vi at gøre for op mod 300.000 danskere.

Man skal kunne lægge nogle ekstra timer på arbejdet uden at blive flået i skat. At have en tårnhøj skat tjener nemlig hverken borgerne eller virksomhederne.