DEBAT; Den overvældende sejr til Konservative varsler ikke lyse tider

Med et par ugers afstand til kommunalvalget og dermed resultatet, kan der også foretages en slags status og evaluering. Den overvældende konservative sejr hverken kan eller skal bortforklares, men varsler desværre ikke lyse tider for Lyngby-Taarbæk og kommunens borgere. En ting er, at liste C formentlig fik en kolossal opbakning med baggrund i en (i øvrigt helt legitim) letbane-modstand, som i den grad er buldren af "tomme tønder". Løbet og "toget" er jo med 99% sikkerhed kørt, så den billet er der hverken fremtid og visioner i! Og netop fraværet af visioner er den helt store ulykke for borgere og kommune. Det samlede felt af kandidater rummede få – ja måske overhovedet ingen med ideer og bæredygtige visioner for kommunens fremtid.

Socialdemokraterne har virkelig betalt prisen for gennem mange år at være farveløse "taskebærere" for de konservative, og det kan nu definitivt slås fast, at borgmester det bliver Simon Pihl Sørensen aldrig! SPSs tid som formand for byplanudvalget vil formentlig blive husket for grimme og høje byggerier i Sorgenfri, Virum og på "Andersen & Martinigrunden".

Tankevækkende er det, at vi nu har en borgmester, som fik en kæmpe fremgang på trods af, at hun har negligeret det faktum, at vi står med en kommune, hvor miljø og infrastruktur via årtiers laden stå til, nu hænger i laser! Enhver kan konstatere dette ved selvsyn overalt i kommunen. Misligholdte grønne områder, ødelagte og ulæselige vejskilte, hullede veje, knækkede fliser, nedbrudte bænke og affaldskurve. Ja, fortsæt selv listen – det er nemt!

Det helt utrolige er, at borgmesteren i valgkampen (i DGO) udtalte, at ovenstående havde hendes store bevågenhed! Ja hun udsendte sågar i ugen før valget en "personlig hilsen" til borgerne i Virum og Sorgenfri (hvor undertegnede bor), hvori hun understregede, at hun ville "arbejde for vores grønne områder". Jeg tænker, at hun har ment ukrudtet på rabatter, vejhjørner og for eksempel fortovet rundt om det grønne areal ved Virums gadekær. Så, med den nu cementerede alliance mellem konservative og socialdemokraterne (støttet af den øvrige kommunalbestyrelse) har vi fået, hvad et flertal åbenbart har ønsket: Stilstand og ikke mindst status quo!