DBU-boss: Puds Interpol på Fifa

DBU-formand Allan Hansen mener, at Interpol skal efterforske korruptionssager i Fifa.

Efter den seneste beskikkelsessag i det internationale fodboldforbund, Fifa, er det nødvendigt at tage drastiske midler i brug for at komme problemet til livs.

Det er meldingen fra formand for DBU Allan Hansen, der har et konkret forslag til, hvordan man kan komme problemet til livs.

– Jeg er fortaler for, at man laver en international efterforskningsenhed, der får bemyndigelse til at efterforske. Vi kan ikke gøre det.

– Jeg synes, at Interpol ligger lige til højrebenet. Hvis det internationale samfund kunne blive enige om at lade Interpol stå for efterforskning af korruptionssager, ville det være fint, siger Allan Hansen til tipsbladet.dk.

I den aktuelle bestikkelsessag, der klæber sig til forbundet, er én af kandidaterne til posten som Fifa-præsident, Mohamed Bin Hammam, blevet suspenderet.

Det sker, efter at han og en anden Fifa-topfigur er blevet beskyldt for at have tilbudt økonomisk hjælp til 25 fodboldforbund i Caribien.

Den nuværende Fifa-præsident, Sepp Blatter, er også blevet trukket ind i sagen, men er blevet renset af forbundets etiske komité.

Sagen er blot den seneste af de række bestikkelsessager i Fifa. Allan Hansen har fulgt udviklingen med bekymring.

– Summen af sager er ødelæggende for FIFA's omdømme. Ingen tvivl om det. Jeg kigger også – og er ikke naiv – på det gamle ordsprog, at der sjældent går røg af en brand uden ild, siger DBU-formanden.

Der er præsidentvalg i Fifa på onsdag. Efter at Bin Hammam er blevet suspenderet, er Sepp Blatter den eneste kandidat til posten.