Danskerne til regeringen: Forlæng dagpenge

Hvis det stod til lige godt halvdelen af danskerne, så blev dagpengeperioden forlænget til mere end to år.

Regeringstoppen bør bøje sig for Enhedslisten, fagbevægelsen og stemmer i Socialdemokraterne og SF i spørgsmålet om endnu en forlængelse af lediges dagpenge, lyder beskeden fra et flertal af danskerne.

Godt halvdelen – 52 procent – af vælgerne svarer i en meningsmåling foretaget af Wilke for Avisen.dk, at dagpengeperioden bør forlænges fra nytår.

Kun godt hver tredje siger, at perioden skal forblive de to år, som den tidligere regering gennemførte med Genopretningspakken i foråret 2010.

SF har gjort det klart, at partiet både er klar til at kigge på indfasningen af dagpengeperiodens afkortelse og på genoptjeningsretten.

Politisk ordfører Jesper Petersen (SF) åbner således for, at regeringen vil lytte til vælgerne og gøre yderligere end den indsats beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), kommunerne, a-kasser og fagbevægelsen er i gang med.

– Det er helt rigtigt at sætte fokus på job, uddannelse og opkvalificering, som regeringen arbejder med nu. Men jeg vil bestemt heller ikke udelukke, at der kan være behov for andre tiltag, lyder det fra Jesper Petersen til Avisen.dk.

Han understreger, at dagpengereglerne kan komme i spil senere på efteråret.

Hos socialdemokraterne rykker målingen ikke ved, at Mette Frederiksen og parterne nok skal finde en løsning.

– Det gør dybt indtryk på mig, når folk mister dagpengene. Men hvis du spørger en ledig, om han helst vil have et job eller længere tid på dagpenge, så vil han helt sikkert i arbejde, siger arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn Jensen til Avisen.dk.

Han sender samtidig en reminder til vælgerne:

– Jeg synes, folk skal bide mærke i, at det var den forrige regering, som indførte forringelsen af dagpengene. Og hvis det ikke var for os, så var mange allerede røget ud allerede den første juli.

Enhedslisten og SF ønsker at forlænge dagpengeperioden yderligere i forbindelse med finansloven, sådan at ledige ikke mister deres indtægt.