Danskeres ferie trues af tysk pilotstrejke

Tusindvis af tyske piloter strejker, og det kan betyde aflyste fly fra Kastrup og Billund i næste uge.

Tusindvis af piloter i det tyske flyselskab Lufthansa varsler strejke fra mandag i næste uge, og det giver formentligt konsekvenser for danskere, der skal på vinterferie.

Lufthansa har i alt 11 daglige afgange fra Danmark, heraf otte fra København til Frankfurt og München og tre fra Billund til Frankfurt. For mange danskere er turen til Tyskland første stop på en længere flyvetur ud i verden.

– I værste fald vil der være flyafgange, der bliver aflyst, fordi piloterne strejker. Vi tilbyder vores kunder, som skal rejse i den periode, at ombooke deres billetter til nogle andre dage, siger John Nielsen, landechef for Lufthansa i Danmark.

Han tilføjer, at Lufthansa stadig håber, at flyplanen kan gennemføres.

Lufthansas piloter har stemt ja til strejkeaktioner for at lægge vægt bag kravet om mere i løn og jobsikkerhed for de 4500 piloter i forbundet Cockpit.

Forbundet meddeler, at over 90 procent af medlemmerne har stemt ja til strejker ved urafstemningen, og at der strejkes fra 22. til 25. februar.

Passager med billetter i strejkeperioden kan ændre rejsedatoer gratis, hvis de har købt billetten før 18. februar. Skal man rejse indenrigs i Tyskland, tilbyder Lufthansa, at man kan bytte sin flybillet til en togbillet med Deutsche Bahn.

Bekymrede rejsende kan se de nyeste oplysninger om strejken og eventuelle aflysninger på Lufthansas hjemmeside.

Strejken omfatter også Lufthansas datterselskaber Germanwings og Lufthansa Cargo, men ikke selskaberne Austrian og Swiss, som også har afgange fra Danmark.