Danske svømmere misser finalerne i London

Ingen af de danske svømmere kvalificerede sig til torsdagens finaler ved de paralympiske lege i London.

Torsdag aftens svømmefinaler ved de paralympiske lege i London bliver uden dansk deltagelse. Det er facit efter de indledende heats.

Det var heller ikke forventet, at nogle af de danske atleter ville svømme sig i finalerne. Dagen handlede mest om at få mærket stemningen i hallen.

Dagens mest tilfredse dansker var Jonas Larsen, der satte personlig rekord i 50 meter fri med tiden 40,48 sekunder. Det var to sekunder bedre end hans hidtil bedste tid og rakte til en syvendeplads.

– Det gik lige efter planen. Der er absolut intet, jeg kan være utilfreds med ved det løb, siger Jonas Larsen.

– Nu ser jeg frem til weekenden, hvor jeg satser meget på 150 meter medley. Der vil jeg meget gerne i finalen, siger han.

Mikkel Asmussen blev diskvalificeret i 100 meter butterfly. Niels Korfitz Mortensen svømmede 100 meter butterfly i tiden 1.08,75 minutter, hvilket rakte til en 15. plads.

Den blot 16-årige Amalie Vinther stillede op i kvindernes 100 meter butterfly, og her blev det til en 13. plads med tiden 1.23,74, minutter hvilket var personlig rekord.

– Jeg har en rigtig god fornemmelse nu. Det giver mig masser af selvtillid til løbet i morgen, siger det 16-årige svømmetalent.

Amalie Vinther har sine spidskompetencer på de længere distancer.

– Ved 400 meter fri håber jeg på en personlig rekord og at komme i finalen, siger Amalie Vinther.

Den sidste dansker i aktion var Lasse Andersen, der svømmede 200 meter medley. Det blev til en samlet ottendeplads i tiden 2.25,36 minutter.

Amalie Vinther, Mikkel Asmussen og Lasse Andersen svømmer igen fredag formiddag.