Dansk straffesejr til ingen verdens nytte

Danmark slog Tyskland 4-3 efter straffeslag ved ishockey-VM. Holdet kan ikke længere nå kvartfinalen.

Danmarks målmand Frederik Andersen og Thor Dresler fejrer sejren lørdag over Tyskland.
Danmarks målmand Frederik Andersen og Thor Dresler fejrer sejren lørdag over Tyskland.

Det sidste danske håb om en gentagelse af kvartfinalepladsen ved sidste års VM i ishockey svandt, da holdet først efter straffeslag besejrede Tyskland med 4-3.

Danmark havde brug for en sejr i ordinær tid for at komme videre fra mellemrunden, og det lykkedes altså ikke.

Landstræner Per Bäckman pillede ellers målmanden ud med halvandet minut igen og satsede fuldt ud på de tre point, men måtte se kampen gå i overtid – og senere straffeslag.

Her blev Mikkel Bødker matchvinder, efter at også Mads Christensen havde scoret på den tyske målmand.

Tyskerne har igen i år spillet en rigtig god turnering og var allerede videre til næste runde inden kampen, men det kunne man nu ikke se på indsatsen.

Landstræner Per Bäckman havde på forhånd advaret mod den tyske ishockeymaskine, hvor nøgleordene er disciplin og fysik.

Sidstnævnte fik man et eksempel få allerede efter 25 sekunder, da to tyskere tørnede sammen ved banden i en mislykket tackling og smadrede glasbanden, så den gik i småstykker.

Danskerne fik også et par ture op ad siderne, men kom helskindede igennem det indledende stormløb.

Det lykkedes endda at score kampens første mål i overtal, hvor Mads Bødker stod rigtigt placeret og let kunne skrabe en returpuck i mål.

Tyskerne udlignede dog kort tid efter, og det mønster gentog sig i anden periode.

Knap havde Mikkel Bødker nemlig bragt Danmark foran endnu engang, før pucken igen lå inde bag Frederik Andersen i det danske mål.

Bødkers mål var i øvrigt lidt af en perle. Fra midten af banen driblede han uden om et par tyskere, skar bag om målet og satte pucken i nettet i modsatte side via målmandens skøjte.

NHL-spilleren var i det hele taget sit holds bedste. Ikke kun på grund af sit bidrag i det offensive spil, men også fordi han gjorde en stor forskel i både over- og undertal med sin gode spilforståelse og teknik.

Derfor var han også på isen, da Danmark efter et mål til begge hold i tredje periode – herunder en scoring af Nichlas Hardt – satsede hele butikken på at afgøre kampen inden slutsignalet.

Helt tæt på kom danskerne dog aldrig, og så måtte holdet endnu engang ud i overtid i denne turnering. Og da den ikke førte nogen scoring med sig, stod den på tre straffeslag til hvert hold.

Her trådte Mikkel Bødker igen i karakter og satte det afgørende forsøg i nettet.

Som nævnt kan Danmark ikke længere nå kvartfinalen.

En sejr over Slovakiet i den sidste kamp vil dog formentlig betyde, at Danmark slutter på 10.-pladsen i turneringen frem for den 11.-plads i mellemrunden, man lige nu sidder på.