Dansk mester kom tæt på drømmegrænsen

ATLETIK: Nickoline Skifter Andersen er tilbage på DM-tronen i indendørs mangekamp, og slagelseaneren var tæt på 4.000 point ved mesterskaberne.

Dansk mester kom tæt på drømmegrænsen

Nickoline Skifter Andersen blev en sikker dansk mester i kvindernes indendørs femkamp ved DM i Randers. Foto: Randers Freja Atletik og Motion

Sølle én centimeter mere i højdespring, beskedne tre centimeter mere i længdespring eller bare 5/100 sekund hurtigere i hækkeløb.

SÅ tæt var Nickoline Skifter Andersen på at bryde “drømmegrænsen” på 4.000 point i kvindernes femkamp ved DM indendørs i Randers.

3.991 point blev det til for den 25-årige slagelseaner, der stiller op for Sparta i København.

Dermed blev hun en sikker dansk mester, men manglede altså lige et par marginaler for at gøre præstationen endnu mere mindeværdig.

– Jeg ville rigtig gerne have haft et 4-tal først. Men en personlige rekord er også ved at tage med, siger Nickoline Skifter Andersen, der nu kun er 81 point fra Tine Bach Ejlersens 10 år gamle danske rekord på 4.072 point.

Stabilt over hele linjen

Nickoline Skifter Andersen leverede ikke kun sit bedste resultat nogensinde i femkamp, men også i indendørs længdespring. Her nåede vestsjællænderen ud på 5,91 meter.

De øvrige resultater var 9,29 sekund i 60 meter hækkeløb, 1,59 meter i højdespring, 14,33 meter i kuglestød og 2.23,31 minut på 800 meter.

– Der var ikke nogen øvelser, der gik dårligt, så det var meget fornuftigt, og jeg lå tæt på min personlige rekord i alle discipliner, siger Nickoline Skifter Andersen.

På den afsluttende 800 meter, kæmpede hun til det sidste for at nå de 4.000 point, men måtte nøjes med “lige ved og næsten”.

– Jeg gik virkelig efter det, men manglede lidt over et halvt sekund – og jeg var pænt færdig bagefter, siger Nickoline Skifter Andersen med et grin.

– Det var første gang i år, jeg konkurrerede i højdespring og 800 meter, så jeg havde kun nogle træningsresultater at gå ud fra. Så det var en god fornemmelse at kunne præstere til et stævne også, siger hun.

Guld for tredje gang

Nickoline Skifter Andersen vandt DM-titlen foran klubkammeraten Betty Marie Ramsgaard Jensen fra Sparta med 3.849 point og Nikoline Lybæk Petersen fra Aarhus 1900 med 3.723, og dermed er slagelseaneren tilbage på tronen i kvindernes femkamp.

– Jeg vandt også i 2020 og 2021, men sidste år blev jeg slået med 27 point, siger Nickoline Skifter Andersen.

Næste opgave for den nybagte danske mester bliver landsholdsstævnet “Nordenkampen” i den kommende weekend i Karlstad. Her skal Nickoline Skifter Andersen repræsentere Danmark i kuglestød.

Mangekæmperen er også med ved de danske mesterskaber i Randers 18.-19. februar, hvor hun stiller op i netop kuglestød og længdespring.

– I kuglestød er der gode medaljechancer, men det bliver sværere i længdespring, hvor vi er mange, der ligger tæt på hinanden, siger Nickoline Skifter Andersen, der tager fat på forberedelserne til udendørssæsonen, når DM er overstået.

Nickoline Skifter Andersen kom øverst på medaljeskamlen ved DM i mangekamp, hvor Betty Marie Ramsgaard Jensen (til venstre) og Nikoline Lybæk Petersen (til højre) var de hårdeste konkurrenter. Foto: Randers Freja Atletik og Motion