Dansk krise fik VM-helten Landin til at mærke nervøsiteten

Niklas Landin var åbenlyst glad for billetten til VM-finalen, men nerverne spillede ham et puds undervejs.

Niklas Landin blev afgørende med sin redning til allersidst.

Niklas Landin blev afgørende med sin redning til allersidst.

Danmarks håndboldherrer spillede sig fredag aften i VM-finalen for tredje gang i træk, men det skete ikke uden flossede nerver.

Spanien åd sig ind på danskerne, der midtvejs i semifinalens anden halvleg ikke kunne finde de offensive løsninger. Og selv spillerne blev nervøse.

– Ja, det gjorde jeg da, siger Niklas Landin, der efter et brag af en kamp afgjorde sagerne med en forløsende redning på straffekast kort før slutfløjt.

Danmark var foran med fem mål ved pausen, men føringen skrumpede til blot en enkelt scoring.

– Vi begyndt at træde en lille smule baglæns i stedet for at gå hårdt mod mål, som vi havde gjort hele kampen, siger Niklas Landin.

– Vi blev måske lidt overraskede af det der gode offensive forsvar, som de år efter år har praktiseret som nogle af de bedste.

– Vi kom ikke til nogle ordentlige chancer, og det virkede, som om vi ikke troede 100 procent på det som i første halvleg, hvor vi bare kørte på. Vi manglede lidt i midten af anden halvleg, men heldigvis fik vi et par gode mål.

Danmark endte med en sejr på 26-23. Kampen var præget af de to meget stærke keepere, som blev hjulpet godt på vej af hver deres forsvar.

Danmark var foran med to, da Niklas Landin med under et minut igen lukkede af på et straffekast fra Ferran Sole.

Han overvejede et kort øjeblik, om han skulle satse på et skud oppe i målet, men satsede hele butikken på et skud i bunden.

– Jeg kom til den konklusion, at han nok ville gå med det sikre, som var lykkedes i hele kampen. Det var at skyde nede, og så var det måske held, men det skal man også opsøge, så det prøvede jeg, siger Landin, der er lykkelig over, at han søndag skal spille finale.

– Det er en fornøjelse at være på det her hold og spille en VM-finale for tredje gang i træk.

/ritzau/