Dansk fly afslører smuglere med et halv ton hash

Under patruljering ved EUs sydlige grænse i Middelhavet afslørede det danske flyvevåben gummibåd med hash.

Hashsmuglerne fik travlt med at smide deres last over bord, da italienske politibåde nærmede sig. Men de blev overvåget og filmet af det danske Challenger-fly.
Hashsmuglerne fik travlt med at smide deres last over bord, da italienske politibåde nærmede sig. Men de blev overvåget og filmet af det danske Challenger-fly.

Et dansk Challenger-fly, der er på overvågningsmission i Middelhavet, fik søndag gevinst, da det afslørede en gummibåd, der var på vej mod Italien med et halvt ton hash.

Flyet er i øjeblikket udstationeret på Sicilien for at overvåge EUs sydlige grænser. Søndag var det på en seks og en halv times overvågningsmission øst for Italien.

– Der ser vi så en hurtigtgående gummibåd, som vi synes ser lidt mistænkelig ud, siger Michael Nunkner, der er kaptajn på flyet.

Gummibåden sejler med stor hastighed mod Italien, og besætningen på flyet beslutter at undersøge den nærmere.

– Der står to mand og styrer den bagi, og foran ligger der en masse pakker, der er surret fast til båden, og det vækker jo så vores interesse, fortæller Michael Nunkner.

Challenger-flyet bliver ved gummibåden og melder ind til hovedkvarteret i Rom. Fra hovedkvarteret bliver der taget kontakt til det lokale politi, som sender to hurtigtgående både af sted mod den mistænkelige gummibåd.

Efter halvanden time når bådene fra det italienske politi frem. I mellemtiden har det danske fly holdt øje med den og bemærket, hvordan den flere gange skifter kurs.

– De tager også farten af og ligger på et tidspunkt nærmest stille. Og da de ser de hurtigtgående politibåde nærme sig, begynder de at losse alle deres pakker i havet.

Da alle pakkerne er smidt i havet, prøver mændene i gummibåden at stikke af fra politibådene, men uden held.

– Alt det her ligger vi og videofilmer, og vi rapporterer også ned til den lokale kommandør og til Rom.

Det italienske politi får anholdt de to albanske mænd på gummibåden og samlet de 28 pakker med i alt mere end et halvt ton hash op af vandet.

Med hashen og de to hashsmuglere i italiensk politis varetægt kunne Challenger-flyet fortsætte sit arbejde med at overvåge EU's grænse.

Det er tredje gang, det er udsendt til området, og det skal i denne omgang blive der til midt i februar.