Danmarks største klimaaftale

Kalundborg
Novozymes og Dong Energy indgår samarbejde, der vil gøre Novozymes i Danmark CO2-neutral på strøm allerede i 2012.

Foto: Henrik Uhre-Prahl
Novozymes og Dong Energy indgår samarbejde, der vil gøre Novozymes i Danmark OC2-neutral på strøm i 2012. Foto: Henrik Uhre-Prahl
Novozymes og Dong Energy indgår samarbejde, der vil gøre Novozymes i Danmark OC2-neutral på strøm i 2012. Foto: Henrik Uhre-Prahl

Novozymes vil kraftigt reducere sit energiforbrug, og løbende konvertere besparelserne til indkøb af energi fra Dongs vindmøllepark Horns Rev II. Målet er at gøre virksomheden, der på fabrikken i Kalundborg har mere end 90 procent af sit samlede energiforbrug, CO2-neutral allerede fra 2012. Aftalen med Dong er den første af sin art og vil vække opmærksomhed verden over, fordi den indebærer en kraftig CO2-reduktion, fremmer "grøn" energi og indebærer et tæt samarbejde mellem virksomhed og energileverandør.

– Det er væsentligt for os, at Novozymes går i spidsen med CO2-besparelser, også fordi det er det, vi gerne vil have vore kunder til med vores enzymer, siger Novozymes adm. direktør Sten Rissgaard til Folkebladet.

Energibesparelser bruges til af vedvarende energi

Aftalen vil give et afgørende bidrag til Novozymes' mål om at afkoble væksten i CO2-udledning fra væksten i forretningen.

– Novozymes tager et vigtigt skridt og stimulerer udviklingen af bæredygtig energi ved at gå i front og vise, at der i dansk erhvervsliv er vilje til at købe energi fra CO2-neutrale produktionsanlæg. Aftalen vil være med til at øge efterspørgslen efter vindmølle-energi, siger koncerndirektør i Dong Energy, Lars Clausen.

Det er eksperter fra Dong Energy, der sammen med Novozymes skal identificere og realisere energibesparelserne.

hup@nordvest.dk