Danmarks bedste politihunde er fra Hørsholm

Det lokale hundekorps vandt DM-dyst på Bornholm

Foto: Mads Hussing

Hørsholms politihunde vandt i sidste uge politiets interne konkurrence, som bliver kaldt DM for politihunde, og som blev afholdt på Bornholm.

Det lokale hundekorps bestående af fire hunde og deres hundeførere, vandt i disciplinerne ved DM, der blandt andet omhandlede at finde spor efter et mord og at finde gerningsmændene.

"Det er en opgave jeg sagtens kan bruge fire mand til i otte timer, men her har vi en halv time," siger hundepatruljernes chef Leif Due, der i månederne forinden har udvalgt de fire, der skal repræsentere området.

"Vi bad folk om at tilmelde sig, og så havde vi en træningssamling, hvor jeg derefter valgte de fire ud, jeg synes samarbejdede bedst. Siden dengang har vi haft fire samlinger, for at få hundene og førerne til at samarbejde rigtig godt.

"Vi får en masse fagligt ud af sådan et arrangement. Alle mødes og standarden bliver ens i landet, og om aftenen så går snakken om hundene. Det er jo en livsstil at være politihundefører, for hunden bliver jo en del af familien," siger Leif Due.

De fire danmarksmestre fra hundepatruljen i Hørsholm er holdleder Steen Jørgensen med hunden Birger, Mette Lindegaard med hunden Rasmus, Morten House med hunden Kento og Jesper Bjørnøe, hvis hund hedder Cato.